Slavna glumica Sara Džesika Parker koju trenutno gledamo u nastavku serije "And just like that..." i danas dosta zarađuje od uloge Keri Bredšo koja ju je proslavila.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste to da Parkerova danas ne bi imala ni centa da se ne ponaša potpuno suprotno od onog čemu ju je "učila" njena Keri Bredšo.

Naime, Sara više od milion dolara po epizodi zarađuje igrajući novinarku Keri Bredšo u seriji "Seks i grad". Nastavak obožavane serije ima 10 epizoda, te je tako matematika veoma jasna.

Inače, ovo je veliki iskorak u odnosu na ono što je Parkerova dobijala za svoju drugu HBO seiju po imenu "Razvod" - "mršavih" 275.000 dolara po epizodi. Unosni su bili i filmovi "Seks i grad", piše "Celebrity Net Worth". Da, čak i drugi, koji je dobio samo 15 posto pozitivnih glasova na kritičarskom portalu "Rotten Tomatoes", piše "Harpers bazaar".

Serija Seks i grad Sari je donela veliku slavu i zaradu
Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prvi film ju je obogatio za 15 miliona dolara, a za drugi joj je uplaćeno čak pet miliona više. Od serije "Seks i grad", koja se prikazivala od 1998. do 2004. godine, zaradila je oko 200 miliona dolara, dok je slava koju je stekla širom sveta neprocenjiva.

Nju je liderka četiri njujorške drugarice zapravo iskoristila bolje nego novac koji je zaradila. Drugim rečima, da se ponašala nemarno prema novcu kao lik koji je tumačila, Sara bi se verovatno vratila u zaborav. Ovako, od poslednje sezone serije do danas pokazala je izvanredan preduzetnički um. 

Milionerka

Od prve tri sezone zaradila je oko 50 miliona dolara, dok je četrvrtoj postala i producent i dobijala više po epizodi, skoro 3,5 miliona dolara. Sara je od "Seks i grada" zaradila prve milione, ali se milionerkom može nazvati tek zahvaljujući drugim poslovima u kojima je iskoristila svoje, sve popularnije ime.

Parkerova po jednoj epizodi uzme čak 10 miliona dolara
Tara Rice / Airbnb / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zajedno sa suprugom i kolegom Metjuom Broderikom živi u kući u Njujorku koju je napravila tako što je kupila dve susedne zgrade i spojila ih u masivnu vilu.

U ovo imanje par je uložio 34,5 miliona dolara, i ono sada vredi mnogo više. Povrh toga, uspešni su i u trgovini nekretninama. Pa su tako pazarili vilu od miliona dolara, malo je preuredili i posle nekoliko godina prodali za 15 miliona.

Sa suprugom Metjuom Borderikom preuredila je staru vilu i prodala je za papren iznos
Shutterstock 

Prema "Forbsu", Parkerova je 2012. je zaradila 15 miliona dolara. Reprize “Seksa i grada” imaju udela u tome, ali nisu jedini izvor. Parfemi su takođe njena velika zarada. Od prodaje i ugovora sa kozmetičkim gigantom Garnier, ona je samo u jednoj godini zaradila 18 miliona dolara. Takođe je, 2019. je pokrenula vinariju Invivo X.

Vino sa potpisom SJP uveliko se izvozi i osvaja nagrade na takmičenjima. Ne smmeo da zaboravimo ni njen biznis sa cipelama. Ako ga je kompanija za ispitivanje tržišta Bloomberg nazvala "Imperija stila", pretpostavljamo da je prilično uspešna.

Sara je pokrenula i svoj brend cipela, a čak i sama radi u prodavnici na Manhetnu
Youtube 

Sara je liniju cipela pod svojim inicijalima lansirala pre nekoliko godina pozajmivši jedan od najčuvenijih citata iz serije koja ju je učinila globalnom megazvezdom - "Možda ne znam mnogo o muškarcima, ali o cipelama sve znam".

Posao je išao dobro, a prodavnica u Njujorku otvorena je neposredno pred lockdown pa tako nije imala mnogo prilike da se razvije. Ali glumica je to očigledno prihvatila kao izazov.

Paparaci su snimili Saru kako ćaska s mušterijama dok im deli savete o cipelema.
Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

U intervju za "Town&Country" istakla je kako će često i sama raditi u radnji na Menhetnu i dostavljati porudžbine u komšiluku. Fotoreporteri su to i zabeležilii, te su Saru fotografisali kako komunicira sa mušterijama, noseći kutije za probu.

Kolika je ukupna vrednost imovine Sae Džesike Parker?

To bi bilo 150 miliona dolara, prema "Celebriti Net Worthu". Mnogo više od onoga što je zaradila i u originalu kultnog serijala, dok se nastavak "I samo tako" može računati tek kao izdašniji džeparac.

Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Janet Mayer / SplashNews.com / Splash / Profimedia Glumica je mnogo više od onoga što je zaradila i u originalu kultnog serijala

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!