NEKADA JE KUPOVALA HALJINE ZA 1$, A DANAS JE MODNA IKONA: Sara je odrasla u siromaštvu i zarađivala je već sa 8 godina

Sara Džesika Parker planetarnu popularnost doživela je kao Keri Bredšo, a ova uloga donela joj je status ikone stila.

Sara Džesika Parker postala je modna ikona zahvaljujući Keri Bredšo.
Profimedia 

Kada je 1998. godine prihvatila ponudu producentske kuće HBO da glumi jednu od četiri glavne uloge u seriji „Seks i grad“, Sara Džesika Parker nije ni sanjala da će joj to doneti svetsku slavu i popularnost koja traje sve do danas.

Za ulogu Keri Bredšo osvojila je dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa, a više puta je isticala da joj je omiljena nezvanična nagrada ikone stila.

Tih godina vratila je tabu temu intimnih odnosa u Njujork i postala modna ikona cele jedne generacije, one koja je obožavala cipele Manola Blanika i ispijanje koktela Kosmopolitan.

Sada se vraća na male ekrane u svojevrsnom nastavku hit serije, a ako ste mislili da je rođena pod srećnom zvezdom, prevarili ste se, jer Sara Džesika Parker je odrastala sa sedmoro braće i sestara, noseći haljine iz prodavnica u kojima su se prodavale za samo 99 centi.

Sara Džesika Parker postala je planetarno popularna nakon serije "Seks i grad".
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Detinjstvo

Sara Džesika Parker je rođena 25. marta 1965. godine u Nelsonvilu u američkoj saveznoj državi Ohajo. Njena majka Barbara Parker je bila učiteljica i medicinska sestra u osnovnoj školi, a otac Stiven preduzetnik i novinar.

Kada je imala tek tri i po godine, njeni roditelji su se razveli i Sara je nastavila da živi sa majkom, koja se u međuvremenu udala za Paula Forstea, vozača kamiona kojeg danas smatra ocem, pa mu se tako i obraća.

Tokom njenog detinjstva živeli su u siromaštvu, a roditelji su se svim silama trudili da prehrane veliku porodicu. Koliko je bilo teško, govori i podatak da su im nekoliko puta isključili struju, a Božić i rođendani retko su se slavili baš zato što nisu imali novca.

Sara Džesika Parker od malena je volela umetnost.
Embassy Pictures Collection / Everett / Profimedia 

"I da mogu, nikada ne bih ništa promenila ni za šta… većinu detinjstva imali smo sve što nam je bilo potrebno. Nije bilo svega u izobilju niti je bilo svega, a većinu toga smo imali", rekla je godinama kasnije.

Iako su živeli u siromaštvu, njena majka se trudila da pruži deci najbolje moguće školovanje, ali i umetničko obrazovanje, vodeći ih često na baletne i pozorišne predstave.

Početak karijere

Sara je od najranijeg detinjstva pohađala pevanje i balet, a već sa osam godina za svoj talenat je bila plaćena nakon televizijskog debija u "The Little Match Girl".

Potom je sa bratom Tobijem dobila ulogu u brodvejskoj produkciji "The Innocents", nakon čega se cela porodica, koja je do tada živela u Sinsinatiju, preselila u Njujork da bi ona mogla da se posveti karijeri.

Paralelno je upisala školu baleta u Njujorku, ali i "Professional Children’ School" na Menhetnu. S četvoro braće i sestara odradila je i turneju, glumeći u predstavi "Moje pesme, moji snovi", a potom je 1979. godine dobila glavnu ulogu u mjuziklu "Annie" na Broadveju, glumeći s Bobom Hopeom.

Sara Džesika Parker rano je počela da se bavi glumom.
Columbia Pictures Collection / Everett / Profimedia 

Punih godinu dana igrala je tu predstavu, a potom je dobila ulogu u CBS-ovom sitkomu, ali i filmovima "Footloose", "Devojke žele samo zabavu" i "Priča iz Los Anđelesa".

A iako je odigrala sve te prilično važne uloge, koje su je izgradile kao osobu i zbog kojih je mnogo toga naučila, tek joj je ona u "Seks i gradu" nagomilala bogatstvo, ali i donela neslućenu slavu. Upravo je bogatstvo bilo ono o čemu je sanjala kako bi članove svoje porodice napokon mogla da izvuče iz siromaštva i da im pruži život kakav su oduvek želeli.

"Seks i grad" kao vrhunac karijere

1997. godine u ruke joj je stigao scenario napisan prema knjizi Kandas Bušnel o prijateljstvu i seksualnom životu četiri neudate i zaposlene žene u Njujorku, a producent Daren Star svim silama je hteo upravo Saru da vidi kao Keri Bredšo, ali ona se premišljala.

Kako je rekla, nije se osećala prijatno da se skida pred kamerama, a mrzila je i psovke. U njenom ugovoru dodata je tada stavka u kojoj je pisalo da se zbog serije neće skidati, pa je zbog toga i pristala.

Youtube, ROGER WONG / INSTAR Images / Profimedia Seks i grad doneo je Sari Džesiki Parker planetarnu slavu.

Ta uloga je doslovno lansirala među zvezde. Njeni stajlinzi, za koje je bila najzaslužnija Patrisija Field, kopirali su se širom sveta, a mnogi tvrde i da je upravo ona najzaslužnija za to da Manolo Blanik, kreator cipela, postane toliko poznat u Americi.

Snimanje je počelo 1998. godine, a završilo 2004. godine, a snimljena su i dva filma, a sada na HBO Max stiže nastavak pod nazivom "And Just Like That".

Uprkos silnom uspehu, milionima na računu, za šta su zaslužni i "poslovi sa strane", od unosnih reklamnih ugovora, preko poslovnih saradnji, do vlastite kolekcije parfema, cipela i sličnog, Sara Džesika Parker je i dalje ona devojka iz Ohaja koja čvrsto stoji s obe noge na zemlji.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Sara Džesika Parker obožava titulu modne ikone.
Printscreen/Youtube/ SEX AND THE CITY CLIPS 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši