Čuvene sestre Sanderson su vraćene u život! Dizni Plus je pre nekoliko meseci objavio vesti o nastavku simanja gilma "Hokus Pokus", a čini ga originalna ekipa.

Nakon 28 godina snima se nastavak filma, a glumice Sara Džesika Parker, Bet Midler i Keti Njaimi pristale su da ponovo uzjašu metle. Snimanje je počelo, a fotografije sa seta su obišle svet.

Iako su prošle skoro tri decenije od prvog filma, glumice izgledaju gotovo isto. Sara Džesika Parker je ovih dana i te kako zauzeta zbog snimanja serije "Seks i grada", a s jednog seta prebacila se na drugi, za čije je potrebe promenila boju kose kako bi dočarala lik čuvene veštice.

sara dzesika parker na setu filma hokus pokus
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, u originalnom filmu iz 1993. godine, tri sestre-veštice iz 17. veka upadaju u nezgodnu situaciju kad njihove nemirne duše slučajno dospeju u sadašnje vreme u Salemu, u Noći veštica. Proterane pre 300 godina zbog veštičarenja, ovaj trio demona zakleo se da će se jednom opet pojaviti, i sad su tu, i pletu urnebesnu mrežu komedije i haosa.

Željne da nastave tamo gde su stale, prepredena trojka mora da prevaziđe još jednu prepreku da bi postale besmrtne. Međutim, na put im staje troje dece koji mogu da bace ili ponište veštičje čini.

snimanje filma hokus pokus
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U nastavku se dešava slična situacija - tri mlade žene slučajno će ponovo dozvati sestre Sanderson, veštice gladne dece, u moderni Salem. Film će se na striming platformi naći 2022. godine, a u rediteljsku stolicu sešće En Flečer.

sara dzesika parker u ulozi vestice
Patriot Pics / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, Sara Džesika Parker nedavno se našla u žiži intersovanja zbog nastavka serije "Seks i rgad", ali i zbog mizogenih komentara na račun izgleda.

Naime, nakon što su fotografije sa seta "Seks i grad" ugledala svetlost dana, mnogi su na račun glumice i njenih godina uputili niz sramnih komentara.

Umesto da kadrovi nastavka pod nazivom "And Just Like That" zauzmu svu moguću pažnju, izgled čuvene Keri Bredšo došao je u prvi plan kao glavna meta kritika. Glumica je zbog vidnih bora i sedih pramenova u kosi proživela potpuni linč.

sara dzesika parker na snimanju seksa i grada
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

- Postoji takva mizogina reakcija na nas, tako nešto se nikad ne događa kad je u pitanju muškarac. Sedim s Endijem Koenom, koji ima glavu prekrivenu sedom kosom i on je izvrstan. Zašto je za njega to okej? Ne znam šta da kažem ljudima! Pogotovo na društvenim mrežama. Stalno slušam "seda kosa, seda kosa, seda kosa".

Skoro da imam osećaj da ljudi ne žele da mi budemo zadovoljne sobom, kao da uživaju u tome da nas boli to ko smo danas, bez obzira na to biramo li da starimo prirodno ili činimo nešto što nam pomaže da se osećamo bolje.

Znam kako izgledam. Nemam izbor. Šta mogu da uradim? Da prestanem da starim? Da nestanem? - rekla je glumica za Vogue.

sara dzesika parker
Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia