Kako već možemo videti skrolujući Instagram, ova sezona je doživela pravu renesansu, pa tako sada na domaćim trendseterkama viđamo neke stare, dobro poznate modele ali u sasvim novom, urbanom izdanju.

Poslednjih godina nijedan trend-raport o naočarima za sunce ne može se zamisliti bez mačkastih okvira. Vodile su glavnu reč i na modnim pistama. Klasično, a moderno je kombinacija koja otvara sva vrata, posebno kod dama koje žele da istaknu neke delove lica kao, na primer, jagodične kosti, a takve najviše voli pevačica Sara Jo.

Ako je suditi po onome što je predstavljeno u aktuelnim kolekcijama za proleće i leto, trend koji je dominirao devedesetih vratio se da ostane. Ena Luna obožava stakla koja su dobila moderniji okvir, pa sada imamo priliku da osim originalnih ovalnih ramova, na ulicama srećemo još neke geometrijske oblike.

Retro naočare idu uz opuštenu garderobu. Okvir može biti metalni ili plastični, a stakla i ramovi su u raznim bojama, ima i drečavih boja koje nose oni najhrabriji poput Une Krlić.

Sedamdesete se vraćaju na scenu u velikom stilu, pa tako i „oversize“ naočare u stilu Džeki Kenedi. Nekadašnja prva dama poslužila je kao inspiracija i Dunji Jovanić i Janki Budimir, koja ih oduvek voli i nosi kao suptilnu dozu glamura uz kežual kombinacije.

Inspirišite se fotografija domaćih influenserki i budite šik ovog leta uz pravi aksesoar:

screenshoot/instagram Kakve naočare nose influenserke