U trudnoći se vaše telo menja i prestaje da liči na ono ranije, a u tom trenutku se sve buduće majke postavljaju ono čuveno pitanje "Šta da obučem?".

Najčešća greška trudnica, kada je modni stil oblačenja u pitanju, jeste tendencija da biraju samo XL garderobu. Trudnicama se savetuje da i dalje nose garderobu koja će pratiti njihovu siluetu.

Iako je to nešto naudobnije što možete da obući, to ne znači da ako ste u drugom stanju treba da se odreknete mode i da su vam jedina opcija ultra široke krpice. Baš naprotiv, a to su nam dokazale i naše domaće influenserke.

Kako biste unapredili svoj trudnički modni stil, nemojte se oblačiti u suviše jednolične, odnosno jednobojne kombinacije. Umesto toga, dodajte malo boje vašim trudničkim danima, i birajte krpice u jarko crvenim, ciklama, žutim, ljubičastim, ili kojim već želite nijansama baš kao što je to Anastasija uradila. 

Možda ne volite helanke, ali one su dobro rešenje za trudnice. lake su za kombinovanje i kako za dnevne aktivnosti, tako i uz elegantne tunike kada vam je potrebna večernja kombinacija. Trenutno na tržištu postoji zaista mnogo modela pantalona koje imitiraju helanke, a opet izgledaju ženstveno i elegantno. Ena Luna definitivno obožava model sa šlicem na dnu nogavica! 

Ono što je, u letnjim mesecima naročito, bitno jeste da birate udobne materijale, po mogućstvu prirodne i sa elastinom, kako bi vaša garderoba mogla da raste zajendo sa stomakom, ali i celom telom. Sandra Niketić je za dnevnu šetnju gradom izabrala ležerni komplet, laganog materijala koji je idealan za vrućine koje nam uskoro slede. 

Iako Iva Bataković nije u početnoj fazi trudnoće, imamo jedan mali savet za sve one koji jesu. Na početku se ne zalećite sa kupovinom trudničkih stvari, već uštedite novac tako što ćete zaviriti u orman svog dragog. Oversized košulje i sakoi su sada i više nego popularni komadi odeće, a pružaju da izgledate svetski stilizovano.