Neprestane promene najpopularnijih trendova i modela ono su što modni svet čini uzbudljivim i zanimljivim, a u naše ormar unosi dozu osveženja. Svaka nova sezona donosi novu modnu priču u kojoj glavne uloge igraju upravo ti najpopularniji odevni komadi, modni dodaci i trendovi. Uz neočekivane novitete, modne kuće i brendovi u svojim nas kolekcijama uvek vraćaju i nekim starim, zaboravljenim modnim favoritima.

Uz modne novitete s naglaskom na udobnost i očekivani povratak prolećnih klasika među kojima se ističu svestrane haljine i romantične bluze, na listi najpopularnijih modela za proleće 2021. istakle su se helanke sa lastišom.

Devedesete godine prošlog veka neprestan su izvor modne inspiracije za modne kuće, dizajnere i brendove. Model koji će nas ovog proleća nakratko vratiti u devedesete, u nama probuditi nalet nostalgije, a u naše ormare nove outfit ideje su pantalone i helanke s trakom oko stopala.

Iako ih u modnom svetu nismo videli od kraja devedesetih, ove helanke su ponovo pronašle svoje mesto na listi modnih favorita i u ormarima modno osvešćenih dama.

Nakon velikih promena u modnom svetu koje je donela 2021. godina, modni brendovi tražili su kako jednostavne, ugodne i ležerne modele učiniti zanimljivijima. Obične helanke i udobne pantalone ubrzo su zamenili modeli s dodatom trakom oko stopala. Iako su izazvale kritike brojnih skeptika, modne trendseterke u njima su pronašle savršeni komad koji je svaku, čak i najjednostavniju kombinaciju činio malo zanimljivijom.

Kako ćemo nositi ovakve helanke ovog proleća?

Sa jednostavnim majicama, teksas jaknama ili prolećnim pletivom kako bismo kreirale ležerne vikend kombinacije ili udoban poslovni izgled za rad od kuće. Za odlazak u grad ili kancelariju, iz ormara ćemo izvući pantaone s trakom oko stopala kojem ćemo savršeni spoj pronaći u prolećnim bluzama i košuljama ili jednostavnom topu i kardiganu.