Korektor je jedan od onih proizvoda koji nikada ne preskačemo kada je reč o makeup rutini. 

On jednim pokretom prekriva tamne krugove ispod očiju, tragove po celom licu, što čini izgled odmornijim i svežijim.

Ukoliko ni vi nemožete da zamislite vašu rutinu bez ovog proizovda i uprkos tome što ste proučile razne savete za njegovo nanašenje, još uvek muku mučite sa sakupljanjem korektora u sitnim naborima ispod očiju, imamo rešenje za vas!

Naime, Rijanin šminker Espinal, umesto da nanese korektor za formiranje obrnutog trougla ispod očiju, kao što smo videli na tutorijalima, prvo ga razmaže od unutrašnjeg ugla oka do slepoočnica.

A nakon što ste naučili kako ga strateški primeniti, vreme je da naučite trik kako vam se ne bi nakupljao u sitnim borama ispod očiju.

Primenite savet Rijaninog šminkera i oko očiju vam se neće nakupljati smesa od korektora.
Freepik 

Pre svega važno je da pravilno hidrirate područje oko i ispod očiju odgovarajućim proizvodima (hidratantne kreme, serumi i gelovi za oči), ali to ne znači da ne postoje oni trikovi koji mogu "ispraviti“ situaciju čak i u poslednjem trenutku.

Stvari su jednostavne. Sve što treba da učinite je da poprskate četkicu ili sunđer za šminkanje prajmerom ili fiksatorom i utapkati korektor na područje ispod očiju. Na ovaj način čak i "trenutno" dodajete dodatnu hidrataciju koja pomaže u smanjenju pojave finih bora, obnavljajući izgubljenu vlagu u tom području.