Bez obzira da li volite potpuni make up izgled ili ste odlučili da preskočite podlogu iz letnje šminke odabirom, na primer, hidratantne kreme, korektor je jedan od onih proizvoda koji ne smete propustiti.

Korektor jednim pokretom prekriva tamne krugove ispod očiju, tragove po celom licu, što čini izgled odmornijim i svežijim.

Ako ste i vi među onima koji uprkos tome što su dobro proučili tutorijale kako se pravilno nanosi korektor, još uvek muku mučite sa sakupljanjem korektora u onim sitnim naborima ispod očiju, evo rešenja.

Rijanin šminker Espinal, umesto da nanese korektor za formiranje obrnutog trougla ispod očiju, kao što smo videli na mnogim tutorijalima, prvo ga razmaže od unutrašnjeg ugla oka do slepoočnica.

sminka, oci
Wanted!, Freepik 

A nakon što ste naučili kako ga strateški primeniti, vreme je da naučite trik kako vam se ne bi nakupljao u sitnim borama ispod očiju. Naravno, prvo je potrebna pravilna i duboka hidratacija područja oko i ispod očiju odgovarajućim proizvodima (hidratantne kreme, serumi i gelovi za oči), ali to ne znači da ne postoje oni trikovi koji mogu "ispraviti“ situaciju čak i u poslednjem trenutku.

Stvari su jednostavne. Sve što treba učiniti je poprskati četkicu ili sunđer za šminkanje prajmerom/raspršivačem i utapkati korektor na područje ispod očiju. Na ovaj način čak i "trenutno" dodajete dodatnu hidrataciju koja pomaže u smanjenju pojave finih bora, obnavljajući izgubljenu vlagu u tom području.

korektor
Wanted!, Freepik