Jesen nam se polako približava, pa je vreme da bacimo pogled i na trendove za ovu sezonu.

Iako jesen praktično još uvek nije počela, septembar je mesec kada polako pravimo planove kako da prigrlimo novi "jesenji mood", a vodeći makeup trendovi već počinju da popunjavanu naše feedove na društvenim mrežama.

Grafički ajlajner

Možda vam ne zvuči poznato, i zato odmah da vam kažemo - nije u pitanju klasični ajlajner. Iscrtana linija uz koren trepavica pada u zaborav, a vrata otvaramo pravoj umetnosti na tako malom prostoru - kapku. Grafički ajlajner je već neko vreme u fokusu, ali ove jesen će, čini se, doživeti vrhunac popularnosti. Osim što ćete se prepustiti kreiranju neobičnih oblika, možete se poigrati i sa samim bojama.

elena kitic nosi graficki ajlajner
screenshoot/instagram 

Jarke boje

Ukoliko ste se kao i mi uželeli boja i eksperimentisanja na očima, ali i usnama - isprobajte neke od jarkih boja koje do sada niste imali prilike. Pored sjajnih trendova koji nam dolaze, ovaj će se super uklopiti ukoliko ga s merom dozirate.

plavi ajlajner
Instagram 

Monohromatski makeup

Za one koji su ipak naklonjeniji "manje je više" pristupu, tu je monohromatski makeup u nežnim nude, peachy i puder nijansama koje bi trebalo da se nađu na kapcima, jagodicama i usnama. Ovo je odličan način da zadržite prirodan izgled, a da ipak budete našminkani.

prirodna sminka
screenshoot/instagram 

Smokey eyes

Smokey eyes makeup je najčešći izbor tokom jeseni kako zbog "težine" tako i zbog velikog izbora boja koje se mogu uklopiti u vaše stajlinge. Smokey eyes se s godinama menja, a sada su u fokusu oni suptilniji. Iako se niko nije nadao ovom povratku, on je uvek prihvatljiv samo kada je lepo balansiran.

Tamne nijanse na usnama

Dokaz da naša šminka sa promenom godišnjeg doba može postepeno da postaje tamnija je i ovaj makeup trend - što tamniji karmin, to bolje. Duboke crvene i braon nijanse odličan su izbor za predstojeću sezonu, a uz njih vam gotovo neće ni trebati drugi makeup proizvodi. Sa efektnim ružem na usnama sigurno ćete privlačiti svu pažnju!

crveni ruz
screenshoot/instagram