Gotovo da nema žeme koja ne želi usko područje oko očiju - bez obzira na to da li imaju 25 ili 50 godina. A to je i te kako moguće postići, barem vizualno. I sve to bez botoksa. Samo je potrebno malo šminke. Saznaj u nastavku kako to možeš postići...

Prirodno podizanje očiju

Ako držiš prste na slepoočicama sa strane obrva, potrebno je da ih povučeš malo unazad, i videćeš kako će tvoje lice odmah izgleda čvršće. To je učinak koji želimo da postignemo, zar ne?

Ali ipak, to bi trebalo da izgleda prirodno. Ne treba ti ništa više od korektora, senke i možda olovke za oči.

kajli dzener
Instagram 

Kako to funkcioniše?

Pre svega započinješ s matiranim senkom za oči po tvom izboru, nanosiš je na pregib kapka i uklapaš je u lagani „cat eye“ oblik. To znači sledeće: povlači senku u spoljašnjem uglu sužavajući ga prema napolju. Ali, ne previše - i nemoj odmah uzeti previše tamnu boju.

Prvi korak za make-up face lifting je ajlajner. Povlači ga ravno prema slepoočnici. Što je ajlajner duži, to postaje dramatičniji. Ovaj izgled se zove „Fox Eyes“. I sada dolazi ključna tačka: uzmi korektor i uz pomoć aplikatora povuci crtu od spoljašnjeg ugla oka do slepoočnice.

elena kitic
Instagram 

Savet: samo pomisli da je korektor produžetak donje linije - to čini ugao savršenim, što zauzvrat pruža učinak podizanja.

Sada korektor popravi četkom i pazi da rub senke ostane što oštriji. Stavi korektor s puderom i spremna si. Ako ti je to previše napadno, rub možeš minimalno sakriti senkom za oči. Ali, što je linija tačnija, to je učinak podizanja izraženiji.

Znamo da to možda nije za svakodnevnu upotrebu, ali definitivno izgleda posebno.

bela hadid voli fox eyes
Instagram 

Face lifting možete postići i uz savet Tiktokerke čiji je video za kratko vreme postao viralan. Naime, Mega Sing je sa ženama širom sveta podelila mali trik i pokazala kako uz pomoć korektora možete "podići" lice:

@meghaess

Reply to @med.s03 here’s the original facelift with concealer video #faceliftmakeup#facelift#nonsurgicalfacelift#shapeshift

♬ BDASH Breathe - BDash