Ono što je nekada za žene bio crveni karmin danas je karmin u boji kože bez kog više ne možemo da zamislimo svakodnevnicu.

Ovo je proizvod koji ima baš svaka žena, a savršen je kako za dnevne, tako i za večernje varijante, i uklapa se uz doslovce bilo kakav način šminkanja.

Idealan karmin je u boji bradavica.
pritnscreen/instagram 

Ipak, imajte na umu da ruž u boji kože treba pažljivo birati - tako da pristaje vašem tenu, očima i boji kose, a danas je na tržištu toliko nijansi, da ovo definitivno nije lak zadatak.

No, bjuti stručnjaci i niz istraživanja došli su do jednostavnog trika koji garantuje da ćete kupiti nijansu karmina koja vam u potpunosti odgovara.

Karmin možete izabrati i prema boji bradavica.
Instagram 

Naime, stručnjaci iz NBC šoua "The Doctors" istakli su da je dovoljno da bacite pogled na svoje grudi - jer će vam boja bradavica otkriti idealnu nijansu. Boja bradavica je prirodna i samim tim obećava da će se ruž u tom toni slagati uz vaš ten.

Uz karmin u boji kože najbolje pristaje nežni i elagantni nude look, koji podrazumeva blistav, svež ten, rumenilo u blagoružičastoj boji i tamnu senku, koja ipak nije crna.

Preporuka je da nude karmini uvek budu mat teksture, kako bi bio transparentniji na licu.

Bonus video:

Karmin za bradavice TikTok/benefituk