Slažemo se da je za ovako kratku kosu potrebno puno hrabrosti, a ovakav stil najbolje pristaje damama sa savršenim crtama lica.

Kratke frizure su atraktivne, moderne i elegantne, a što je najbolje - spadaju među najpoželjnije za prolećnu sezonu. Lako se održavaju i uklapaju se u bilo koji oblik lica i teksturu kose. 

Ova frizura nudi i puno prednosti: nema nikakve brige oko stilizovanja kose i drastično se smanjuje vreme provedeno u kupatilu - budući da pranje i stilizovanje traju, sve ukupno samo pet minuta. I gde god da se pojavite bićete zapaženi jer ovako kratka kosa zrači hrabrošću i samopouzdanjem.

Kakve će se kratke frizure nositi ove sezone, pogledajte u listi ispod:

Klasična

Klasična pixie frizura je dovoljno duga da izgleda oštro i meko u isto vreme. Odlična je za ravnu kosu (gustu ili tanku) i može se prilagoditi skoro svakom obliku lica. Pobrinite se da vam frizer oblikuje šiške makazama, jer će izgledati razdvojeno i pristajaće vašem obliku lica.

Klasična pixie frizura je dovoljno duga da izgleda oštro i meko u isto vreme.
Ana M. Wiggins / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mekana

Ovaj stil nije ništa drugo do modernizovana pixie frizura. Sa strane je kraći, a na vrhu duži. Kosa se ne šiša po određenoj šemi, već nasumično, pa se pramenovi razlikuju i po dužini. Iz tog razloga omekšava njene jagodice i ističe oči. Idealan je za talasastu, kovrdžavu i oštru kosu.

Ovaj stil nije ništa drugo do modernizovana pixie frizura.
Instagram 

Rokerska

Ova verzija je kraća iznad ušiju, sa uzburkanim pramenovima kose koji idu od šiški do potiljka. Naravno, za kompletan izgled potrebno je koristiti vosak. Odgovara ravnoj i blago talasastoj kosi.

Ova verzija je kraća iznad ušiju, sa uzburkanim pramenovima kose koji idu od šiški do potiljka
Instagram 

Talasasta

Idealna je za okruglo lice, jer ima dovoljno dlačica oko jagodica koje pomažu da lice izgleda tanje nego što jeste. Pramenovi kose su pri vrhu zaobljeni i talasasto padaju na obraze, a najbolje pristaje normalnoj i gustoj kosi koja nije izrazito kovrdžava. Jedini nedostatak je što je morate češće skraćivati.

Idealna je za okruglo lice, jer ima dovoljno dlačica oko jagodica koje pomažu da lice izgleda tanje nego što jeste.
pritnscreen/instagram 

Zaobljena

Samo malo duža kosa od prethodne stvara sjajnu zaobljenu frizuru. Ona ima klasičan oblik, ali ono što je čini novom su zaobljeni pramenovi kose koji joj daju mekan i lepršav karakter. Ova frizura omekšava oštrinu linije vilice i podjednako je pogodna za ravnu i kovrdžavu kosu (samo ako nije pregusta).

Zaobljeni pramenovi kose koji joj daju mekan i lepršav karakter.
Instagram