Kao i svake godine, Pinterest je objavio svoja predviđanja, a prema ovoj platformi, godinu u koju smo nedavno zakoračili, obeležiće frizure koje zahevaju i popriličnu dozu hrabrosti.

Elegantni bob ili glamurozni talasi, dolaze u nešto drugačijim oblicima...

Dakle, zaboravite na ravni rez, zavesa šiške ili ženstveni lob jer ova će godina biti u znaku tzv. 'rebel-cuts' stilova.

Neobični dvobojni pramenovi i slojevito šišanje Majli Sajrus ili drastično kratka frizura koja se nosila 90-ih biće u fokusu ove godine.

Evo koje će tri trendi frizure biti najpoželjnije...

Vrlo kratka kosa

Slažemo se da je za ovako kratku kosu potrebno puno hrabrosti, a ovakav stil najbolje pristaje damama sa savršenim crtama lica.

Ova frizura nudi i puno prednosti: nema nikakve brige oko stilizovanja kose i drastično se smanjuje vreme provedeno u kupatilu - budući da pranje i stilizovanje traju, sve ukupno samo pet minuta. I gde god da se pojavite bićete zapaženi jer ovako kratka kosa zrači hrabrošću i samopouzdanjem.

Moderna varijanta mullet frizure

Majli Sajrus iznenadila je sve kada se 2019. odlučila za neobičnu 'mullet' frizuru, savremenu varijantu 'fudbalerke'. Slojevito ošišana kosa mnoge je podsetila na nezaboravne 80-e kad su ovakvi stilovi bili podednako cenjeni kod pripadnika oba pola. Poslednjih nekoliko godina ova frizura oduševila je mnoge poznate poput Rijane i Demi Lovato.

Prema Pinterestu, pretraživanje ovakvih stilova poraslo je za čak 190 odsto! Pa ako želite biti u trendu ove godine, znate kakvu frizuru morate zatražiti kad dođete kod frizera.

Majli Sajrus već duže vreme nosi fudbalerku
B4859 / Avalon / Profimedia 

Čirokana

Mohawk odnosno 'čirokana', odvažni je stil koji savršeno pristaje pevačici Pink. Obrijane strane i duža kosa na sredini vrlo je efektna frizura s buntovnim look-om koja u prvi plan naglašava oči i jagodice. Pa ako ste željni promene s ovom frizurom ne možete pogrešiti jer ove godine će biti apsolutni hit, sudeći po predviđanjima Pinteresta.