Dženifer Lopez gotovo uvek ima savršeno stilizovanu frizuru i u skladu je sa najnovijim trendovima, pa nas tako ne čudi što žene širom sveta svojim frizerima pokazuju baš fotografiju kose ove latino dive.

Džej Lo je nedavno "prošetala" najmoderniju frizuru ove sezone - takozvane curtain bangs, odnosno zavesa-šiške, o kojima smo već pisali.

Frizer latino dive, Kris Eplton podelio je niz fotografija na kojima je Dženifer pozirala sa dugom, ravnom kosom prošaranom plavim pramenovima i sa zavesa šiškama, koje joj odlično pristaju - dodatno su je podmladila i učinile da izgleda urbano.

Frizeri ističu da ovakve šiške najbolje stoje ženama sa dugom kosom, ili bar kosom koja seže ispod ramena.

"Kosa ne sme da bude prekratka jer vam treba pravilnija pravougaona silueta. Prekratka kosa daje više kvadratastu siluetu, koja ne izgleda tako dobro", otkriva frizer Džon Pulitano za "Marie Claire".

Dženifer Lopez
Instagram 

Takođe, ovakve šiške trebalo bi da izbegavaju i žene sa kovrdžavom kosom, jer bi njihovo održavanje oduzimalo puno vremena i truda.

"Ovaj stil zahteva svakodnevno oblikovanje ako imate kovrdžavu kosu. Takođe, bez obzira na tip kose neophodno je da redovno šišanje kako bi bili šiške uvek izgledale sveže i dobro", dodala je frizerka Marija Rota za isti magazin.

Zavesa šiške su sjajno rešenje za dame koje vole da im šiške uokviruju lice, a ipak ne želi da im one klasične ravne zatvore lice i prave puno muke oko stilizovanja. Frizeri ih preporučuju i jer nema bojazni da će izaći iz mode, ali i zato što ih lako možete skloniti iza ušiju ako vam zasmetaju.

Dženifer Lopez
Instagram 

Veoma lepo izgledaju i kada podignete kosu u visoku punđu, a njih ležerno pustite ta padaju, a isti slučaj je i sa niskim repom.

"Ovaj trend je lako oblikovati i održavati, sve dok kosa nije jako kovrdžava. Samo grubo osušite kosu malom brzinom fena, prema napred, dok se cela ne osuši i izravnajte je velikom okruglom četkom kako bi postala savršeno ravna", objašnjava frizer Domeniko Kasela za časopis "Glamour".

Kris je na svom Instagram nalogu podelio snimak gde možete videti kako same možete napraviti zavesa šiške: