Tehnike farbanja koje tražimo od svojih frizera drastično su varirale tokom godina. Prvo je hit bio ombré, zatim balayage, a u poslednje vreme to su sve češće takozvani babylights.

Oni kojima su dosadile već dobro poznate boje i tehnike bojanja u svom osnovnom izdanju, već sad možete početi nositi jedan od najuzbudljivijih trendova za kosu koji je već hit u 2021. godini.

Chunky pramenovi doživljavaju povratak!

Sećate li se chunky pramenova koji su obeležili 90-te godine? Reč je o krupnim kontranstnim pramenovima koje su tinejdžerke u početku nosile samo na prednjem delu glave da bi izrazile bunt, a željeni efekat obično su postizale tako što su stavljale hidrogen na taj deo kose.

Ovaj omiljeni trend od pre tri decenije sada dolazi u nešto promenjenom i unapređenom izdanju. Krupni pramenovi sada se nose u kombinaciji s drugim tehnikama bojenja kose, zbog čega imaju bezbroj različitih varijanti među kojima će svako pronaći pravu za sebe.

Odličan su izbor za sve koji žele da u letnju sezonu zakorače s novom frizurom, a nisu spremni na drastične promene. Chunky pramenovi sada su uglavnom za svega nekoliko nijansi svetliji od ostatka kose, a u paru s ombre, balayage ili babylights tehnikom izgledaju prirodno, ali efektno.

kosa
Instagram 

Na šta treba da obratite pažnju?

Za sve one koji ne žele drastičnu promenu, preporuka je da se odluče za tanje i manje izražene pramenove pri korenu, čija se debljina – kako se ide ka krajevima – postepeno povećava. Takođe, pre nego što sednete u frizersku stolicu, veoma je važno da imate na umu i tačnu poziciju svog razdeljka. Ona praktično treba da bude osnovni orjentir za izvlačenje chunky pramenova. I, ukoliko je ne precizirate u startu, rezultat bi mogao biti nesimetričan. A to sigurno ne želite!