Kažu da žene menjaju frizure kada su nezadovoljne, ali nekad je to prosto samo stvar promene i novog početka. Uostalom, znate i sami koliko je dobar osećaj kada promenite nešto na sebi, pa makar to bilo i skraćivanje krajeva, a kamoli kad se ošišate ili promenite boju kose.

E sad, ruku na srce, svi smo mi imali i po koji "promašaj" na putu da otkrijemo šta nam najbolje stoji. Kao što ne stoji svima podjednako dobro platinsato plava ili pak crvena kosa, ista je priča i sa frizurama. Setite se samo skraćivanja šiški nakon kojih ste mesecima ratovali sa šnalicama, lakovima i feniranjima... A nekad tim istim šiškama napravimo pravi izbor.

Poslednjih dana mreže bruje o promeni boje kose Anastasije Ražnatović nakon 4 godine, zbog koje mlada pevačica izgleda bolje nego ikad, a mi smo pokušali da pronađemo sve frizure koje su promenile naše poznate influenserke. Neke su frizurama inspirisale i druge na promenu, i od toga napravile zaštitni znak poput Dunje Jovanić, ali naravno da je i među poznatim damama bilo nekih, ne baš sjajnih izdanja po mišljenju pratilaca.

Pa, da krenemo redom...

Ena Luna

Poznata influenserka trenutno je nadogradila dugu kosu koju voli da nosi u talasima. Ali je imala nekolicinu promena kada je u pitanju i boja, ali i dužina. U jednom trenutku, Ena je bila gotovo plava, a moramo da priznamo da joj sjajno stoji i svetlo smeđa kosa.

Pogledajte u galeriji sve njene promene.

printscreen/instagram Ena Luna frizure

Koje izdanje vam se najviše dopada?

Anastasija Ražnatović

Pevačica je poznata po dugoj crnoj kosi, ali sada je rešila da napravi promenu i kosu ofarba u svetlo smeđu sa toplim kestenjastim tonovima. Pre nekoliko godina ona je neko vreme nosila i plavu kosu, a sve njene promene pogledajte u galeriji ispod:

Instagram Anastasija Ražnatović

Tamara Kalinić

Iako je jedna od najpoznatijih influenserki na svetu prepoznatljiva po dugoj tamno smeđoj kosi, morali smo poprilično da skrolujemo u nameri da proverimo da li joj je ikada palo na pamet da nešto više eksperimentiše sa kosom.

Odgovor: naravno! Pronašli smo neke njene stare fotografije sa početka karijere gde ni ona poput mnogih nije odolela čuvenom ombreu, pa čak ni šiškama (iako su bile klipse u pitanju). Danas Tamara nosi svetlo smeđe pramenove i dugu kosu, a vi procenite šta joj je bolje stajalo.

tamara kalinic
printscreen/instagram 

Magdalena Onjia

I mlada influenserka Magdalena imala je svojih promena i "izleta" u plavuše. Danas je prepoznatljiva po svojoj zdravoj, sjajnoj crnoj kosi, a sa svetlijim nijansama deluje kao potpuno druga osoba. 

magdalena onjia
printscreen/instagram 

Anastasija Đurić

Lepa Anastasija nije neko ko je previše eksperimentisao sa frizurama. Uglavnom je ostala verna plavoj boji kose, ali je u prošlosti imala izlete u ružičasto i smeđe.

anastasija djuric
printscreen/instagram 

Lepa svaki dan 

Tamara Ćosić je poprilično "koketirala" sa plavim tonovima. U prošlosti je bila izrazito plava, ali danas više bira suptilniji balajaž sa pepeljastim podtonom. Ipak, i sa tamnijom bojom Tamara izgleda zaista prelepo.

tamara cosic frizure
printscreen/instagram 

Sara Jovanović

Još jedna pevačica koja je poznata po promenama imidža i možemo slobodno reći, zajedno sa Senidom i Dunjom Jovanić spada u prave modne kameleone. Gotovo da nema frizure i boje koju nije promenila, karijeru je počela kratkom kosom, kasnije nosila šarene pramenove i kikice, a dnas je daleko elegantnija i svedenija. Sva njena izdanja pogledajte u galeriji.

printscreen/instagram Sara Jo frizure

Senidah

Kao što smo naveli iznad, za Senidu možemo slobodno reći da je kameleon kad su u pitanju frizure. Od kikica, preko duge, kratke kose, pa sve do promena boje, od plave preko riđih tonova i crvene, pa do crne kakvu trenutno nosi.

Pogledajte neka od njenih upečatljivih izdanja u galeriji.

printscreen/instagram Senida transformacije

Zorannah

Zoranu smo znali kao večitu plavušu, a onda nas je iznenadila i ofarbala se u tamno smeđe. Negde pre velike transformacije, influenserka je nosila balajaž varijantu sa plavim pramenovima. Nekad nam zaista nedostaje plava Zorana, ali podjednako je atraktivna i sa smeđom kosom.

Koja varijanta se vama više dopada?

zorana jovanovic
printscreen/instagram 

Bojana, Taste of fashion

Bojana je poznata kao vatrena crnka i zaista, ova boja joj savršeno pristaje. Često eksperimentiše dužinom kose, a u prošlosti je bila neko ko je voleo punk-rock stil, "bold" pramenove, pa čak i undercut.

taste of fashion
printscreen/instagram 

Lea Davogić, Blairlea

Lepa muzičarka i dj, takođe je poznata po promenama frizura i dužine kose. Trenutno je brineta, a pre toga je najduže bila plava. Takođe, sjajno joj je stajala i riđa kosa, ali i neobične boje. Pogledajte neke njene frizure u galeriji ispod. 

printscreen/instagram Lea Davogić frizure

Dunja Jovanić 

I za sam kraj ostavili smo možda i najvećeg kameleona među poznatim damama. Kada se ošišala na kratko slobodno možemo reći da je izazvala mini-revoluciju među neđnijim polom i inspirisala mnoge na "big-chop". Dok su neki oduševljeni njenim izdanjem sa kratkom kosom, ima i onih kojima se više dopadalo kako joj stoji duga kosa.

Takođe, Dunja je eksperimentisala i sa bojama. Pratiocima je definitivno najlepša sa tamnijom kosom, a mnogi su bojkotovali njenu "platinastu fazu". "Fashion beba" je svakako neko ko može da iznese bilo šta, pa ne sumnjamo da će nas i u budućnosti iznenaditi interesantim izdanjima.

Neke od njenih firzura pogledajte u galeriji i glasajte, šta je ono što joj najbolje stoji?

printscreen/instagram Dunja Jovanić frizure