Pletenice u svim veličinama i bojama. Tip frizure koji nas definitivno asocira na popularan festival među zvezdama i influenserima, Koačelu. Ove godine ona je prvobitno odložena za oktobar mesec, ali je nedavno i potpuno otkazana usled produžene situacije sa Kovid-19.

Međutim, da se primetiti da se u poslednje vreme sve više domaćih ličnosti odlučuje na neku vrstu frizura koje zahtevaju pletenice.

Da li se to odaje neka vrsta počasti pripadnicima afričkog porekla ili možda služi kao asocijacija na modne i bjuti trendove sa Koačele?

Odgovor na to pitanje je verovatno - sve po malo. A ne možemo zanemariti i da su raznorazne afro pletenice i ostali načini pletenja kose ultra popularni trenutno, kako u visokoj modi tako i kod stranih javnih ličnosti. Zato smo odlučili da i mi probamo da ispratimo ovaj trend zajedno sa vama. Ove pletenice možete postići i ako imate kratku kosu jer je fora da se koristi nadogradnja.

Influenserka Lea Davogić (blairlea) je svoju frizuru uradila u salonu Dalibor Vrtina Hair Club, ali mi smo pronašli kako sami možete pokušati da izvedete isto. I verujte, uopšte nije toliko komplikovano. Ako znate da pletete pletenicu, znate da napravite i ovu frizuru.

Prvo što treba jeste da podelite kosu na više različitih sekcija i uz pomoć malih gumica svaku vežete u konjski rep. Posle toga kreće pletenje. Ako želite da ubacite i pramenove, to treba da uradite odmah tako što ćete ih obaviti u korenu repa oko gumicu i zajedno sa njima praviti tri sekcije koje su vam potrebne za pletenicu. Sad kreće pletenje i to je u principu to. Pletenice treba da budu čvrste, posebno ako stavljate nadogradnju. Za vezivanje pletenica su najbolje male silikonske gumice.

 I kod Sare vidimo identičnu izvedbu ali sa ekstenzijama u boji njene kose.

Možete isprobati i nešto drugačiji stil kao što je iznela Nikolija...

 Ili klasičnu riblju kost sa ekstenzijama, baš kao što je pokazala Zorana u jednom od njenih postova na Instagramu.

Šta god da odlučite, obavezno nas tagujte na Instagramu Wanted.rs i podelite vašu sliku, a mi ćemo je okačiti na naš Instagram story.