Postoje neki prirodni tretmani koje možete koristiti da dobijete svetliju nijansu kose. Svakako da ovakav tretman ima prednost nad hemijskim supstancama koje sadrže veštačke boje za farbanje kose i koje oštećuju kosu.

Alternativa privremenim i mekšim pramenovima su svakako prirodne tehnike posvetljivanja sa sredstvima koja već imamo kod kuće.

Čaj od kamilice

Kamilica se odavno koristi za negu kose a istovremeno može i da posvetli kosu. Skuvajte jači čaj od kamilice, pa kada se ohladi kosu isperite tim čajem. Nakon pranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispira i u koji ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu zato što, baš kao i pri korišćenju limuna, sunce pojačava delovanje kamilice.

hejli biber
screenshoot/instagram 

Limun

Pomešajte sveže isceđeni limunov sok s toplom vodom u odnosu jedan prema jedan. Mešavinu zatim nanesite na suvu kosu, ostavite da deluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu najmanje 30 minuta. Sunce pojačava delovanje limuna. Međutim, ispiranjem kose sa limunom treba biti oprezan zato što može da je oslabi i učini lomljivom, pa se ovaj tretman preporučuje jednom nedeljno. Obavezno koristite regenerator jer će limun nastoji da isuši dlaku.

Cimet

Možete kombinovati cimet i med tako da u posudi plastičnom kašikom izmešate 250ml regeneratora, 3 pune kašike mlevenog cimeta i 100ml meda. Zatim prekrijte posudu i ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi. Za to vreme treba dobro oprati kosu, prosušiti peškirom i raščešljati je. Zatim smesu nanesite ravnomerno na kosu i prekrijte kosu kapom za kupanje. Oko pola sata možete grejati glavu fenom, uključite haubu ili na kapu staviti vruć peškir. Nakon toga ostavite smesu da deluje što duže (3-4 sata). Na kraju isperite kosu toplom vodom.

Ukoliko skratite šiške, mnogo češće ćete posećivati frizera nego inače.
screenshoot/instagram 

Morska so

Koliko puta ste primetili po povratku sa mora da vam je kosa postala svetlija. Šta mislite sa čim to ima veze? Naravno, da je u pitanju morska so, pogotovo i dodatno što je izložena suncu.
Taj efekat možete da dobijete i kada niste na moru, jednostavno koristeći običnu morsku so i toplu vodu. Dovoljno je da pomešate kašiku morske soli sa oko ½ šoljice tople vode. Nanesite na kosu, ostavljajući je na oko 20 minuta.

Rezultat: Dešava se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj ne košta. Posle maske sa cimetom, kosa će zagarantovano dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i revitalizovaćemo je. Važno je i da nakon tretmana posvetljivanja obavezno koristite regenerator jer svi navedeni sastojci mogu dodatno kosu učiniti suvom.