KAKO DA PROVERITE STANJE VAŠE KOSE: Tiktokerku proglasili GENIJALKOM zbog OVOG OTKRIĆA

Sve što vam je potrebno jesu čaša vode i pramen vaše kose.

Shutterstock 

Kloi Amore Biti, 21-godišnjakinja iz Severne Karoline, postala je senzacija na društvenim mrežama zahvaljujući videu o triku koji je za kratko vreme prikupio više od 5,8 miliona pregleda.

Korisnici TikTok-a oduševljeni su ovim jednostavnim trikom kako da odrede svoj tip kose i na osnovu njega odaberu prave proizvode za negu. 

Nebitno je da li imate tretiranu kosu ili ne, kosu boje meda ili ste crvenokosa, ovaj trik je primenjiv na svim tipovima kose. 

Ovim zaista lakim i ekonomičnim trikom se otkriva kakva je zapravo prozornost kose, odnosno njena sposobnost da upije i zadrži vlagu. Sve što treba da uradite jeste dau čašu s vodom ubacite pramen vaše kose i rezultat testa je odmah vidljiv. Ukoliko vam vlas ostane na vrhu- imate kosu niske prozornosti. Ukoliko kompletno potone onda imate kosu visoke prozornosti, a ukoliko ostane pri sredini čaše vaša kosa je normalne prozornosti, kaže tiktokerka. 

Daily Mail piše da su kosi visoke poroznosti hitno potrebni proteini koji se mogu pronaći u avokadu, banani i jajima te su neophodni ukoliko želite da vam kosa raste i izgleda jako.

Ukoliko je pramen ostao pri vrhu, kosa poseduje dovoljno proteina, a ne bi trebalo preterivati ni u tom slučaju jer to može dodatno isušiti kosu. U ovom slučaju, preporuka je isprobati proizvode na bazi vode.

U videu pogledajte kako da isprobate ovaj trik:

@chloeamorebeatty

Push the plus sign for more info. On how to make your hair look longer and healthier ##EasyRecipe##DailyVlog##hairhack##hairtutorial

♬ original sound - chloe beatty

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši