Koliko se u poslednje vreme beauty minimalizam kotira poprilično visoko govori i činjenica da mu ni Kardašijani ne mogu ništa. Ovoga puta kosa iz 90-ih vrtoglavo kruži trendovima, a poznato je da ova decenija nudi jednostavne i opuštene frizure koje imaju elemente šika.

Već neko vreme, malo po malo, trendovi koji su bili popularni pre nešto više od dve decenije ponovo se vraćaju, u nešto izmenjenom obliku, ali ipak u prepoznatljivom vidu, a sada su se i brojne frizure koje su tada bile popularne opet dobile na slavi, nešto izmenjene, ali slične tom vremenu.

U poslednje vreme sve češće viđamo stajlinge koji podsećaju na modu devedesetih. Mnoge poznate ličnosti počele su da nose frizuru koja je bila trend krajem prošlog veka.

Povratku su kumovale društvene mreže, kao i većini trenutno aktuelnih frizura, a prve su je promovisale blogerke, influenserke, i slavne lepotice. Tako smo ovu frizuru videle već na Hejli Biber, Kim Kardašijan, Kajli Džener, Seleni Gomez...

Mega volumen

Kada je volumen u pitanju, ove sezone više je više! Slojeviti rezovi i stepenasto ošišana kosa su apsolutni trend. Jedna od najvećih inspiracija za kosu u 90-ima bile su Sindi Kraford i Klaudija Šifer, poznate po svoim raskošnim kosama punim volumena pri korenu

Varijacija na temu ima nekoliko, i nema potrebe da bukvalno preslikavate Pepsi reklamu sa Sindi. Dovoljno je da skrolujete po Instagramu i nećete pogrešiti: volumen pri korenu, ravna dužina i uvijeni krajevi.

Da biste to postigli, moraćete na vlažnu kosu naneti penu za oblikovanje i pojačavanje dlake pri korenu. Zatim krajeve osušite fenom za kosu, a glavu okrenite naopako. Za veće podizanje dodajte viklere preko noći ili spavajte sa punđom za ultra živahnu i elegantnu kosu.

Ukoliko imate nešto kraću kosu ili bob frizuru, prepisujte od Hejli Biber, koja kao da prepisuje od Rejčel Grin, i nema greške jer ova kosa izgleda skupo.