Jednostavna, ali dosta efektna frizura visokog konjskog repa pruža bezbrojne mogućnosti stilizovanja i zbog toga se može uklopiti u svačiji stil, pa nas ne čudi činjenica da je smatraju bezvremenskom frizurom.

Praktična je i elegantna, a u zavisnosti o tome koliko je jako stegnut i zalizan rep uz glavu, može izgledati romantično, otmeno, ali i dosta strogo u zavisnosti od stilizovanja. 

Ono što posebno volimo kod klasične frizure visokog konjskog repa je činjenica da ona u trenu pomlađuje. Naime, s obzirom da je visoko podignut, lagano zateže kosu s lica istovremeno je okvirujući, što stvara instantni utisak facelift-a.

Baš taj efekat pomlađivanja je ono što žene privlači ovoj frizuri, a mi smo pronašli sjajan trik uz pomoć kog če visoki konjski rep uvek izgledati apsolutno bez greške.

Za ovu frizuru prvenstveno je potrebno da pripremiš nekoliko proizvoda za stilizovanje kose, koje verovatno već poseduješ u ormariću. U ovom slučaju reč je o laku ili gelu za kosu, kao i šamponu za suvo pranje kose.

Stilizovanje repa je najbolje započeti nanošenjem suvog šampona kako bi se stvorila idealna struktura kose koja je laka za oblikovanje. Zatim, sve što treba da uradiš jeste da kosu podeliš u dva dela, kao da radiš polurep pa taj deo pozicioniraj na visinu na kojoj želiš rep.

Sledeći korak je da podigneš i ostatak kose i zavežeš je gumicom vrlo blizu prvog repa. Ova dva repa poveži pramenom kose koji ćeš obmotati oko gumica i učvrsti ih ukosnicama. 

Rep koji se sastoji od „dva repa“ garantuje dugotrajnost pa sigurno nećeš imati problema sa padanjem i gubitkom volumena tokom dana.