Stvari nisu uvek takve kakvim se čine na prvi pogled. U slučaju poznatih dama, najbolje je uvek pogledati dva puta, ili pogledati fotografije koje nisu na njihovim zvaničnim Instagram profilima ili na naslovnicama magazina jer one ne prikazuju realno stanje.

Savršenstvo jednostavno ne postoji, i iako ih nazivamo najlepšim ženama na svetu, i one bez šminke izgledaju kao obične žene.

Na glamuroznim događajima su besprekorno doterane, ali sve je to zbog vrhunskih šminkera i kreacija koje uspeju da "običnu" ženu pretvore u princezu iz bajke. Takođe preterana upotreba filtera i razne obrade fotografija dovode njihovu kožu do savršenstva, te mnogo mlade devojke kojima su poznate dame idoli, sebi stavljaju nerealne ciljeve i pribegavaju raznim metodama da postignu taj izgled.

Kada nisu uslikane iz pravog ugla ili fotografije nisu obrađenje i na njihovom licu se vidi da su i one samo od "krvi i mesa" i da imaju iste probleme kao i anonimne devojke.

Proširene pore, podočnjaci, sitne bore, pege na licu i sve ostale male nešavršenosti što nas i čine onima što jesmo svakako imaju i slavne ličnosti. Evo kako poznate dame zaista izgledaju:

Kim Kardašijan

Kada je uslikana iz određenog ugla vidi se da ima izražene pore na licu, dok na slikama na svom profilu ima savršeno glatku kožu.

Kara Delevinj

 Poznata manekenka takođe ima sve one male nesavršenosti sa kojima se suočava svaka devojka.

Lindzi Lohan

Nekadašnja mlada nada Holivuda poznata po svojoj riđoj kosi ima i izrazite pege po licu koje profesionalni sminkeri vešto sakriju.

Bela Hadid

Jedna od najtraženijih manekenki današnjice bila je nedavno proglašena za najlepšu ženu na svetu, ali i ona se bori sa podočnjacima i nateklim očima.

Adel

 Pevačica pored dobrog glasa poznata je po čuvenim "mačijim" očima ali tome u velikoj meri doprinosi dobra šminka.

Arijana Grande

Arijana je najpraćenija žena na Instagramu i sigurno je usavršila korišćenje fotošopa i filtera, ali na slikama van njenog profila vidimo se da i ona ima probleme sa kožom kao i većina mladih.

Ališa Kiz

Jedna od najlepših pevačica sa američke scene bez šminke je takođe lepa, ali su primetne sitne bore oko očiju.

Ove poznate lepotice su svakako lepe i sa svim svojim nesavršenostima, ali nerealno prikazivanje na profesionalnim fotografijama i prekomerena upotreba fotošopa stvara nesigurnost mnogim ženema. Često se pitaju zašto one nisu srećnice koje imaju savršen porcelanki ten bez bora ili lice bez podočnjaka.

Ove fotografije su dokaz da savršenstvo ne postoji i da visoko postavljeni ciljevi su zapravo delo tima stučnjaka. U videu možete pogledati još neke poznate ličnosti bez šminke: