Svi mi nekad pribegavamo editovanju slika. Uostalom, šta je loše u tome što želimo da "skinemo" tu i tamo koju bubuljicu ili da čisto malo smanjimo višak oko predela stomaka? 

Dok se ne preteruje, sve je u redu, ali u većini slučajeva, pogotovo na Instagramu, svedoci smo pravih katastrofa. Od onoga da su im noge dva metra (sećate li se poslednjeg fail-a Kloi Kardašijan), pa sve do Faceapp egzibicija koje brišu ne samo bore, već i greške iz prošlosti. 

Najbolje od svega, ovakve osobe su uglavnom ubeđene da niko ne primećuje razliku. 

E baš zbog takvih, pojavile su se raznorazne Insta i Reddit grupe, čiji je cilj upravo to - da nađu najbolje Fotošop katastrofe i objedine ih na jednom mestu. Uostalom, znate kako kažu - jednom na internetu, zauvek na internetu. 

Jedna od najpopularnijih je definitivno profil r/InstagramReality, koji broji skoro milion članova, a na kom se razmenjuju najurnebesnije Fotošop katastrofe sa društvenih mreža.

Mi smo morali da za vas izdvojimo neke od najboljih primera. Delom da vas nasmejemo, a delom i za nauk, da se slučajno ne "zaigrate" u programima za ulepšavanje. 

fotosop
printscreen/instagram 

Slažemo se da trening može da modifikuje telo, ali ovoliko? Glava kao u pileta, a ramena od potpuno druge osobe. 

Još jedan primer "jakog" treninga. Ili jakog Fotošopa? Procenite sami.

Beli zubi su uvek imperativ, ali ovoliko beli? Ako ništa, jedno je sigurno - njemu lampa nije potrebna, dovoljno je da se nasmeje i osvetli celu prostoriju. 

Tesktura, pore... šta to beše? Do te mere se fotografije sređuju, da se gubi osećaj da se radi o ljudskom biću. 

Ah ta ogledala... nikad ne lažu! Zato, kad sledeći put sređujete bore i slično, ne zaboravite da sredite i odraz.

A šta reći za ovaj primer? Lice gotovo nacrtano, grudi povećane do faze pucanja tkanine, struk bez grama viška... Joj!

Ima i onih koji ne edituju lice i telo toliko, koliko okolinu. Ova "influenserka" je, primera radi, očajnički želela da vidi slonove. Zato je, u nedostatku pravih, editovala fotografiju i digitalno ih dodala. 

Ovde već imamo one koji tvrde da ovde nema Photoshopa. Ne, ne... ona čak i ima slike na svom telefonu da "dokaže" da je ovo zapravo njeno telo, baš ovakvo... a u komentarima i onaj čuveni: "Gasi internet, motaj kablove"... zasluženo!

Naravno, ne edituju samo žene. Ovde je pojam "skinny jeansa" odveden na neki potpuno drugačiji nivo. 

Nama je devojka na drugom slajdu baš simpatična. Ali, poznato vam je da je sad veoma moderno izgledati poput živih anima. Prva fotografija jedna priča, druga... šta reći... 

Naspram ove devojke, Kendal Džener je mala beba. Setite se samo kako su je prozivali za preteranu upotrebu Fotošopa i produžavanje nogu. Ipak, ova devojka je definitivno odnela pobedu.

Sigurni smo da u prijateljima na društvenim mrežama sigurno imate tu jednu osobu koja ovako edituje fotografije. Pomalo zastrašujuće, moramo priznati. 

A šta kažete za Instagram fotografije vs. printskrinovi iz videa? 

Priča se i da kolena više nisu u modi. Barem ako je po objavi iznad. 

I naravno, kako završti bez jedne ovakve objave. Ali najbitnije je da je ona lepa. 

A šta kažete za ovakve mere? Možda je ipak "malo" preterano. 

Ovo je verovatno prvi put da smo videli da neko edituje unutrašnjost frižidera, ili je to neka nova moda za koju nismo čuli?

Komotno može da produži u bajku o Crvenkapi... "Bako, bako, zašto imaš tako velike oči"...

A ukoliko nemate novca za putovanja na željene lokacije, poslužite se magijom Fotošopa. Najpre sredite sebe, a potom poprilično nespretno "nalepite" svoj lik na mesto iz snova, za Fotošop noćnu moru.

Nema ni bora, ni pora, ni podočnjaka, kontura.. ma ni nosa... Kako li diše? 

Dakle, zapamtite, pazite kako koristite programe za obrade slika, naravno, ako ne želite da završite na nekoj ovakvoj stranici, a zna se da Redditovci znaju biti veoma surovi. 

Dakle, kao i u svemu u životu, najbitnija je umerenost.