Talasi u kosi, frizura nadahnuta letom i koja neodoljivo podseća na letnje lokne i uvojke ispunjene solju i vetrom nikada ne izlazi iz mode.

Ipak, ove sezone doživljava mali zaokret. Ako je za suditi po društvenim mrežama, Instagramu i TikToku, koji u poslednje vreme precizno predviđaju trendove, duga talasasta kosa pod nazivom 'meramaid look', odnosno 'izgled sirene' u haštagu spomenut je više od 5,2 miliona puta.

Za razliku od klasične duge talasaste kose, 'sirena look' donosi nešto dužu kosu, koja seže čak do struka, te znatno više talasaste pramenove. Drugim rečima, ova frizura imitira izgled kose smočene u moru i ovlaš prosušene na suncu i morskom vazduhu.

Ovom beauty trendu nisu odolele brojne slavne lepotice i 'it' devojke pa su tako u ovom izdanju već viđene Lizo, Kim Kardašijan, Kiara, Kajli Džener, ali i domaće influenserke popt Zorane Jovanović i Ene Lune. Nismo mogli a da ne primetimo i Zendajin look na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

Naime, slavna lepotica zabljesnula zlatno žutoj haljini s dugom, sirena kosom koja joj se sezala do ispod struka.

Kris Gordžes, slavni make up stručnjak i stilista, kaže kako su upravo uputi kako postići 'sirena izgled' trenutno najtraženije kao i da mnogi priželjkuju upravo taj stil.

@hairbyjax

#mermaidwaves#bondihair#bondibestblonde#bondibestsalon#sydneysalon#hairvid#hairtutorialsvideo#hairvideo

♬ THE BEST THING - Cecilia Grace

"Za postizanje sirena izgleda kose koristim peglu za ravnanje kose, počevši nekoliko centimetara od vrha glave i napravim zavoje u kosi u naizmeničnim smerovima.

Peglu za kosu ne povlačite ravno, a pre skretanja u novom smeru, uklonite peglu s kose", objašnjava Kris.