Zavesa šiške pod svetlima reflektora ponovo stavljaju slojevite i atraktivne frizure koje smo već mogli videti na nekim poznatim damama, a predstavljaju i sjajan izbor za proleće. Odlično ih je u nekoliko navrata nosila i Dženifer Lopez, a za njih je, naravno, zaslužan njen stilista za kosu Kris Epleton.

Frizer slavnih u čiju se klijentelu ubrajaju Kim Kardašijan, Arijana Grande, Kajli Džener i Dua Lipa na svom Instagram profilu za sve hrabre napravio je i kratki tutorijal – kako napraviti zavesa šiške. Ako si dovoljno hrabra, uzmi makaze u ruke i pomno pogledaj Krisov video snimak.

Prema njegovim rečima, najpre treba da odrediš deo kose od koje ćeš napraviti šiške i to u obliku trougla, zatim je razdeliš po sredini. Svaku polovinu šišaj od jagodičnih kostiju do vilice izbegavajući tupi rez.

"Zavesa šiške moraju odavati utisak mekoće i slojevitosti", napomenuo je slavni frizer.

Za glamurozni utisak nanesi sredstvo za volumen kose a zatim šiške osuši fenom u smeru razdeljka. Naknadno volumen možeš postići uz pomoć blage talase.

"Zbog tebe postupak deluje tako lagano", "Savršeno", "Prekrasno","Tvoj rad je neverovatan", komentarisale su tutorijalom.

Ovaj zadatak možeš poveriti i prijateljici ako smatraš da ima spretne ruke, a naravno najsigurnija opcija je odlazak frizeru. Šiške se lako stilizuju, a možeš in nositi ravne - preko čela, na sredini kao i sa strane.