Ako je neko poznat po postavljanju modnih trendova, onda je to Kim Kardašijan. Ova najpoznatija rijaliti zvezda na svetu itekako diktira sve šta je danas u modi, a da mnogo puta ni sami toga nismo svesni.

Sve što treba da uradi je da se slika u svom ogromnom walk-in ormaru, a ono što nosi na sebi veoma brzo postane najprodavaniji artikl na stranicama za prodau odjeće. Ista je stvar sa šminkom. Njen brend KKW Beauty svetska je senzacija, a svaka kolekcija prodaje se brzinom svetlosti.

Mnogo se pisalo o njenim modnim odabirima, a veliku pažnju uvek su plenile haljine golih leđa. Svi se sećamo kada je krajem prošle godine srušila internet dugačkom, pripijenom crnom haljinom s golim leđima iz koje su virile crvene tange. Nema ko o tome nije pisao, a mnoge je vratila u rane 2000-te kada je sličan stil furala i Dženifer Lopez.

Međutim, ona nije koja je prva napravila potpuni haos sa svojim golim leđima. Pre nje to je uradila glumica i model Viki Dougan.

Tako se se nedavno na službenom Instagram profilu "LIFE-a" pojavile njene fotografije na kojima je nosila kreacije golih leđa.

"S nadimkom 'The Back (Leđa)', manekenka i glumica Viki Dougan prvi je put krasila naslovnicu LIFE-a 1953. 'The New York Times' nedavno je ušao u trag tajnovitoj lepotici nazivajući je pretečom Kim Kardašijan i Emili Ratajkovski", stoji u opisu objave.

U komentarima su se javili mnogi koji su ismejali ovakvo poređenje, pogotovo s Kim Kardašijan jer ne prihvataju da se prirodna lepotica stavlja u isti kontekst s Kim koja je radila brojne korekcije na sebi. 

Viki Dogan možda nije ostavila pečat u pop kulturi kao Merilin Monro i ostale ikone pedesetih godina prošlog veka, ali bivša glumica i model koja je 1. januara napunila 92 godine, davne 1957. na Zlatnom Globusu izazvala je nesvakidašnju pažnju haljinom sa otvorenim leđima.

"Ta fotka ne oslikava zaista mene. To nisa bila ja. Igrala ulogu. Nisam ni znala da pokazivanje golih leđa je provokativno. Nikad mi to nije palo na pamet", izjavila je povodom fotografije Viki Dogan.