Kod plastičnih četki ovalni deo je često od metala koji se obično zagreva kod feniranja, što je loša kombinacija u dodiru s kožom.

Bilo da se radi o ovalnom ili okruglom obliku, drvena četka pogodna je za sve tipove kose. Uz nju feniranje će trajati do 15 minuta, piše lepotaizdravlje.ba.

Osim za stilizovanje kose, odlična je za češljanje i za stavljanje maski na kosu. Drvena četka za kosu je idealna za one koji imaju dugu kosu ili ekstenzije. One s prirodnom dlakom smanjuju lomljenje kose i daju joj više sjaja jer bolje raspoređuju prirodna ulja koja luči vlasište. Drvo je glatko i kosa će kliziti po njemu. Drvene četke su hipoalergenske i odličan su izbor ako imate osetljivo vlasište. Kako i kod drugih, tako je i kod drvenih četki važno održavanje.

Drvene četke su najbolje za feniranje
Shutterstock 

Redovno čišćenje četke produžiće joj vijek trajanja, ali i štititi zdravlje vlasi i vlasišta. Pre svega, prvo uklonite dlake češljajući drugom četkom ili prstima. Četku operite u toploj vodi sa kap šampona za kosu.

Nakon toga isperite i ostavite da se osuši. Mnogi prave grešku i četke ostavljaju u vodi, ali to bi je moglo uništiti, pogotovo kada se radi o drvetu i prirodnim vlaknima. Čišćenje četke je dovoljno jednom mesečno.