Mnoge žene imaju problem s retkom kose te tako većina priželjkuje kosu punu volumena.

Iako je zdrava, gusta i bujna kosa uvek poželjna, to se često ne može postići zbog faktora kao što su zagađenje, užurbani način života ili jednostavno doba godine – proleće i jesen, kada kosa opada više nego ikada ranije.

Zbog toga je našoj kosi potrebno mnogo pažnje, a sva nega se može obezbediti jednostavnim korakom, kao što je redovno pranje kose šamponom koji sadrži ova 2 prirodna sastojka.

Probajte eterična ulja ruzmarina i mandarine koja će vašu kosu učiniti bujnijom
Shutterstock 

U pitanju su eterična ulja ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja. Sve što je potrebno da uradite jeste da po 5 kapi ovih esencijalnih ulja sipate u 700 ml šampona i dobro protresete bočicu. Nakon toga kosu operite na uobičajen način.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose, budući da je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koriste za negu kose.

Nakon mesec dana redovnog primenjivaja ovog trka, trebalo bi da primetite prve promene u kosi. Ona će vremenom postajati gušća i jača.

Nakon mesec dana primeteićete neverovatne rezultate.
Shutterstock 

 A u nastavku otkrijte na koji način možete podstaći rast kose:

Kako podstići rast kose Instagram/moniquemrapier