S novom godinom dolaze i potpuno novi trendovi za našu kosu. Prevladavajući trendovi za kosu za 2022. godinu uključivaće brojne promene.

Umesto jedne hit frizure, postoji velik broj njih koje postaju sve popularnije. Sve one nude svežu alternativu onome što nosimo u ovom trenutku. 

Čini se da su svi sve više avanturistički raspoloženi kad se radi o kosi ovih dana, a ako ste i vi među njima, donosimo vam najveće trendove za kosu za iduću godinu.

BOYFRIEND BOB

Boyfriend bob je nadahnut muškom frizurom poput onih koje su u ’90-ima nosili Nik Karter i Leonardo Dikaprio, ali je malo duži zbog nosivosti.

Slavne osobe poput Kaje Gerber, Due Lipe, Karli Klos i Šarliz Teron već su dokazale da ova frizura može biti moderna, osvežavajuća i pomalo zavodljiva. Stilisti objašnjavaju da se ona može nositi u potpunosti ravna ili s dodanom teksturom za postizanje trendi messy looka. Vaš frizer će vam najbolje reći šta odgovara vašem obliku lica. Za dodatnu teksturu preporučljivo je korišćenje nevidljivog pudera za kosu koji daje volumen i omogućuje lako podizanje korena.

Boyfriend bob obožavaju slavne dame poput Kaje Gerber i Dua lipe.
Instagram 

IZRASLE CURTAIN ŠIŠKE

Ako vam se sviđa promena, ali ne želite ponovo šišati šiške, izrasle šiške biće mega popularne u 2022. godini. Taj volumen spreda će kosi dati oblik.

Šiške će generlano biti u trendu, ali stručnjaci ističu da će najpopularnije biti šiške nadahnute 70-ima. One koje su kraće u sredini, a jako dugačke prema stranama, što im pruža dozu svestranosti. Uz to, one su neverovatno jednostavne za održavanje.

Šiške 70-ih nosimo u 2022. godini.
Instagram 

ŠIŠANJE NA RAVNO

Ravno ošišana kosa je ona koja je cela ošišana na istu dužinu, bez ijednog dodatnog sloja. Iako je lepa kratka, ona je posebno impresivna kada je duga, ravna i sjajna. Postoji osećaj moći i sofisticiranosti koji dolazi s ovim tipom frizure i kada je ravna, s razdeljkom na sredini.

Rvano ošišana kosa je opet u modi.
screenshoot/instagram 

SHAG NOVE GENERACIJE

Nema sumnje da je shag već odavno na vašem radaru. Ali, u 2022. ćemo videti više varijacija shaga, a midi shag bob biće jedna od najpopularnijih. Kako bi se postigao ovaj look preporučuje se šišanje žiletom.

Tako se najlakše može dobiti ‘choppy’ look. Ova frizura je odličan odabir i za one s kovrdžavom kosom, a bez obzira na tip možete je pomerati s jedne na drugu stranu kada god i kako god to poželite. Lepota kod ove frizure je to što se nastavlja razvijati kako kosa raste, a vrlo lako je možete oblikovati sušenjem na vazduhu i dodavanjem malo laka za dodatnu teksturu.

U 2022. shag frizura dolazi u raznim oblicima.
Instagram 

KRATKE FRIZURE

Kao što smo već spomenuli, 2022. će biti godina promena. Dok će neki od nas želeti da zadrže dugu kosu, drugi je se žele čim pre rešiti, stoga ćemo videti sve više ljudi s kratkom kosom, kao i eksperimentisanja sa zabavnim bojama.

Stručnjaci predviđaju da će buzzcut i pixie frizure zavladati iduće godine. Tradicionalni pixie je uvek popularan izgled, ali za 2022. postaće duži pri vrhu glave i sužen sa strane umesto da se sve ošiša na jednu kratku dužinu. Ipak, pre nego što odlučite da skratite kosu, posavetujte se sa svojim frizerom kako biste bili sigurni da je ovaj look savršeno prilagođen vašem obliku lica i tipu kose.

Pixie frizura vladaće u 2022. godni.
Instagram