Bob frizura uvek je u modi, a nova, duža varijanta boba kojoj mnogi predviđaju ogromnu popularnost ove sezone je tzv. produženi bob.

Otkako je počela pandemija, na ceni su jednostavni stilovi, oni koji nisu teški za održavanje i ne zahtevaju puno truda oko stilizovanja.

Ako se još uvek predomišljate, imamo još jedan dobar razlog: ako npr. imate tanku kosu, kad se skrati, odmah će izgledati bujnije i dobiti na volumenu. Svakako ćete je brže oprati i osušiti i tako smanjiti muke oko kasnijeg stilizovanja, a treba naglasiti i da su kraće frizure praktičnije i zimi jer vam se vlasi neće petljati oko kaputa, kape i šala.

Tzv. produženi bob savršena je opcija ako težite suptilnoj promeni, a ne želite reći zbogom dugoj kosi, ali i ne volite da bude prekratka.

Reč je o praktičnoj frizuri, nešto dužoj verziji već dobro poznatog long boba, a mnoge su je devojke i žene oduševljeno prihvatile ovaj trend.

Dužina doseže do ramena ili malo ispod, zbog čega kosa izgleda kao da je puna volumena, ali i lepša.

Produženi bob nešto je što bismo u prošlosti nazivali i prelaznom dužinom, a danas je must have.

Osim toga, vlasnice duge kose mogu iskoristiti ovaj stil kako bi isprobale da li im stoji kraća kosa i možda tako otkriti žele li ići korak dalje, a odlično je rešenje i za devojke s kratkom kosom i žene koje žele da je puste da malo poraste - ali ne previše.