Ako redovno pratite hair trendove verujemo da već znate da se poslednjih nekoliko sezona polako vraćaju stepenaste frizure, koje predstavljaju pravo osveženje nakon što su bob i ravna kosa godinama suvereno vladali.

Ovu zimu definitivno obeležiti bixie frizura o kojoj smo već pisali. Bixie je potpuno novi trend koji je nastao kao hibrid dva dobro poznata klasika – boba i pixie frizure.

Ukoliko želite kraću frizuru sa stepenasto skraćenim šiškama, tako da ako želite da postignete novi svež, šik izgled, bixie frizura je idealna za vas! Odlična je za talasaste, ali i ravnije kose, kao i lica kojima dobro pristaju šiške.

Ono što karakteriše ovu modernu frizuru je pomalo spontan, neuredan stil, a jednostavna je za održavanje.

Mada bixie mogu poneti osobe svih tipova kose, ukoliko imate tanku dlaku potrebno je da koristite sprej za teksturu koji će stvoriti volumen u samom korenu kose. S druge strane, kod osoba s debljom dlakom preporučuje se upotreba kreme za stilizovanje pre feniranja kako bi kosa bila zaglađena.

Frizeri naglašavaju i da se bixie lako može prilagoditi različitim oblicima lica i da ovu frizuru možete nositi na nekoliko različitih načina – od razigranih tekstura do zaglađene i sleek varijante.