Prednost kokosovog ulja za kosu je posebna jer sprečava njen gubitak, oporavlja je i bori se protiv peruti.

Pored toga što sprečava lomljenje dlake, pre svega je od koristi za zdravlje skalpa.

Ono je bogato svojstvima koja deluju protiv mikroba, kako bakterija i tako i gljivica, i utiče na zdravlje skalpa. U tome glavnu ulogu igra laurična kiselina kojom je ovo ulje bogato. Zdravlje skalpa je jako bitan faktor kada je u pitanju opadanje kose i uslovi za njen normalan rast.

Kokosovo ulje je spas za suvu i oštećenu kosu, a podstiče i rast ako se pravilno koristi.
Freepik 

Vraća joj sjaj i volumen pa će izgledati gušće, čak i ako je tanka. To je samo jedan od načina kako da vam kosa izgleda gušće.

Pogodan je i za masnu kosu, ali u umerenim količinima i bez preterivanja, jer prirodna ulja pomažu da se stabilizuje proizvodnja sebuma na koži glave.

Zbog toga je jako važno znati kako se pravilno koristi kokosovo ulje kada je nega kose u pitanju.

Kada se nanese na kožu, kokosovo ulje stvara zaštitni sloj, što znači da zadržava dobre stvari unutra, dok lošima ne dozvoljava da prodru u kožu.

Kokosovo ulje je spas za suvu i oštećenu kosu, a sprečava i perut ako se pravilno koristi.
Freepik/gpointstudio 

Iz tog razloga, problem može nastati ako ga koristite na suvom temenu glave, jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre do temena, što kosu može učiniti vrlo suvom i krhkom.

Ako nakon korišćenja kokosovog ulja niste dobili meku i zdraviju kosu, već potpuno suprotno, niste ga upotrebili kako treba.
Zbog toga kokosovo ulje treba koristiti isključivo na vlažnoj kosi.

Kokosovo ulje je odličan saveznik zdrave kose samo ukoliko se pravilno koristi.
Freepik 

Još jedan razlog lomljive i suve kose prilikom košišćenja kokosovog ulja jeste loše ispiranje kose.

Naime, kokosovo ulje je nephodno dobro isprati, a po potrebi kosu treba šamponirati i dva puta nakon njegovog nanošenja. Takođe, bitno je posvetiti pažnju temeljnom ispiranju kose.