UKOLIKO IMATE MASNU KOSU DODAJTE OVAJ SASTOJAK U ŠAMPON: Reguliše lučenje sebuma i potpuno je prirodan

Dodajte jedno od ovih 6 prirodnih ulja u šampon i rešićete problem masne kose i peruti.

Gua ša kamen za masažu lica može poslužiti i za efikasan i brz rast kose.
Freepik 

Ako imate masnu kosu, verovatno znate koliko može biti iscrpljujuće pranje kose svaki ili svaki drugi dan. Masna kosa može izgledati neuredno i teško ju je stilizovati iako postoje brojne frizure za prljavu kosu. Zbog toga ju je veoma teško sakriti, a većina praktičnih trikova - kao što je trljanje bebi pudera u koren kose obično samo pogoršava izgled.

Najveći problem je kada masna kosa postane trajno stanje - akumulacija sebuma može začepiti folikule i izazvati ozbiljnije probleme kože glave, uključujući masnu perut i prekomerni gubitak kose.

Stoga ovaj problem ne treba zanemariti, već istražiti načine za smanjenje lučenja sebuma bez isušivanja vlasišta.

Najčešći šamponi u prodavnicama u svom sastavu imaju previše sastojaka za čišćenje na bazi sulfata. Sulfati su jeftini, ali moćni sintetički čistači. Efikasno uklanjaju ulje i prljavštinu sa kose i stvaraju bogatu penu. Međutim, ovi šamponi za smanjenje masti su prilično agresivni za kosu i kožu glave.

masna kosa
Shutterstock 

Šamponi na bazi sulfata mogu lišiti teme eteričnih prirodnih ulja, što pogoršava problem. Uz čestu upotrebu, jaki šamponi zapravo stimulišu lojne žlezde da proizvode više sebuma kako bi nadoknadili gubitak.

Iako zahtevaju često pranje, njima treba rukovati nežno. Stoga je prvi korak da izaberete šampon bez sulfata i sa blagim prirodnim sastojcima za čišćenje koji će takođe pomoći u balansiranju pH vrednosti kože glave i kose.

nega kose
Shutterstock 

Pored toga, dodajte 1 od ovih 6 sastojaka u šampon kako biste sprečili prekomernu masnoću kose. Radi se o prirodnim uljima, pa je preporučljivo staviti 20 kapi u pakovanje šampona od 120 ml.

1. Ulje ruzmarina je efikasno za čišćenje viška masnoće sa vlasišta i kose, a može pomoći i osobama koje imaju perut i muči ih svrab.

2. Ulje lavande pomaže u balansiranju prirodnih ulja kože glave i pomaže da kosa ostane duže čista. Ulje lavande takođe umiruje, podržava rast kose, kontroliše perut i održava kosu sjajnom.

3. Ulje čajevca nežno uklanja višak ulja, reguliše proizvodnju sebuma i pomaže u smanjenju peruti.

4. Ulje peperminta normalizuje proizvodnju sebuma, uravnotežuje pH vrednosti i podstiče cirkulaciju krvi pri temenu, što pomaže pri rastu kose.

5. Ulje limunske trave drži lučenje viška subuma pod kontorlom i pomaže u ublažavanju upala kože glave.

6. Ylang Ylang ulje usporava proizvodnju sebuma, detoksificira kožu glave i pomaže u kontroli peruti, i promoviše zdrav rast kose.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši