DA LI STE ZNALI DA STAJLING ZAVISI OD VAŠE FRIZURE: Saznajte koja odeća vam pristaje prema boji kose

Osim odevnih komada koje uparite, vaš stajling zavisi i od boja odeće koje se uklapaju ili odmiču od vaše boje kose.

Francuskinje kupuju bezvremenske komade i uvek biraju neutralne boje.
Shutterstock 

Postoji razni trikovi kada je moda u pitanju. Dok se jedne trendseterke kunu u minimalizam, druge ističu da je ključ uspešne modne kombinacije u detaljima, a psiholozi tvrde da odeća otkriva i naš karakter.

Ipak, frizura igra veliku ulogu kada je reč o ocenjivanju nečijeg autfita. Ima jak uticaj na gotovo svaku odevnu kombinaciju, pa se tako određene nijanse odeće slažu ili ne slažu uz vašu boju kose.

Evo koje boje treba da nosite u skladu s vašom bojom kose:

Izaberite odeću prema boji kose.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tamno braon kosa

Vaša nijansa smatra se zasićenom, pa su za vas najbolje upečatljive i takođe zasićene boje - boja fuksije, crvena ili tirkizna, piše Stil.

Neutralne boje koje su za tamnije brinete najbolje, jesu crna, siva i bela. Ipak, tamnim brinetama je najveći izazov izneti printove, pa o tome treba posebno voditi računa.

Bež nijanse bi trebalo da budu prve na listi za izbegavanje, jer ćete u njima izgledati potpuno bezizražajno. I pastelne boje birajte pažljivo. Jedini izuzetak su žene sa tamnom bojom kože, kojima odlično stoji pink, boja breskve, nijansa lavande, čak i neon boje.

Svetlo smeđe i plavuše

Plava kosa izgleda fenomenalno kada obučete nešto teget ili kamel. Svi zemljani tonovi su idealni za plavuše, kao i pastelne nijanse poput svetloplave, pink i boje breskve. Kada su u pitanju printovi, birajte sitnije dezene.

Odeća u kamel nijansama je savršena za plavuše i svetlo smeđe devojke.
screenshoot/instagram 

Crna boja nije najbolji izbor za vas, pa ju je tako bolje zameniti teget nijansom.

Crvenokose

Crvena kosa je jedna od najupečatljivijih boja, pa morate biti pažljivi sa garderobom kako ne biste preterale. Umesto crne, nosite plavu jer je komplemetarna crvenoj, pa će vam stajati savršeno. Slobodno nosite i svetle zemljane tonove poput boje čokolade, koralne, rezedo i kamel, i vaše najjače boje - zelene.

Zelena boja najbolje pristaje crvenokosama.
Print Screen / Instagram 

Crnu boju treba da izbegavate.

Siva i platinasto plava

Pun pogodak za ove nijanse kose su siva i srebrna, kao i crna i bela, a odličan izbor su i bogate boje poput mornarsko plave i ljubičaste, safirno plave i rubin crvene. Izbegavajte boju slonovače, nijanse šampanjca, kao i zelenu boju.

Devojkama sa sivom kosom najbolje stoje jarke boje odeće.
Instagram 

Crna kosa

Crna, bela, plava, ljubičasta, crvena, zelena i svi mogući printovi kod vas su dobrodošli. Sa druge strane, izbegavajte odeću bledih boja. Jedini izuzetak su svetle pastelne nijanse, koje prave divan kontrast vašoj tamnoj kosi.

Svi printovi najbolje stoje ženama sa crnom kosom.
Instagram 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši