Večito pitanje, ošišati šiške ili ne? Ako se bojite da ćete se brzo predomisliti i jedva čekati da ponovo izrastu, danas donosimo jedan odličan trik s kojim možete videti jesu li šiške uopšte izbor za vas. Sve što vam treba za ovu frizuru je nekoliko ukosnica i malo veštine, ali sve se lako postiže kada je ponovite nekoliko puta.

Ova frizura može biti i odličan izbor za novogodišnji doček ukoliko ga slavite u opuštenijoj, kućnoj varijanti sa prijateljima.

Trik je podelila frizerka na društvenoj mreži Instagram na kojoj broji više od 3,8 miliona pratilaca, a na svom primeru je pokazala kako uspešno napraviti "lažne" šiške.

Za početak naglašava kako je važno da su krajevi sveže ošišani i izgledaju zdravo. Jednom kad isprobate trik, videćete da je zaista jednostavan za kopiranje i da izgleda kao da ste stvarno skratili prednje pramenove.

Za početak, kosu je na prednjem delu razdvojila u V oblik i s tim pramenovima je stvorila lažne šiške. Sledeći korak je da taj deo kose "presavijete" na pola i očešljate, a pritom pripazite na željenu dužinu šiški. Kosu pričvrstite tankim ukosnicama koje su najsličnije boji vaše prirodne kose.

Za postizanje lažnih šiški ne treba vam više od nekoliko ukosnica u približnoj nijansi prirodne boje kose i gumica.
Instagram 

Ostatak kose stilizujte tako da se ne vide ukosnice, a to možete učiniti i vezanjem kose u visoku, messy punđu. Tako se nimalo ne vidi prelaz lažnih šiški, već izgledaju sasvim realistično. Punđu dodatno učvrstite ukosnicama, a ovakva frizura jedna je od onih koju možete isprobati za sutrašnji provod, pogotovo ako ste željni male promene.