Definitivno je da su zavesa šiške ili curtain bangs obeležile su godinu koju polako ostavljamo iza sebe i time podigle kriterijume ostalim pednjim pramenovima. Iako izgledaju jako šik, problem je što ih nije uvek jednostavno stilizovati, kao i to da zahtevaju konstantno održavanje i nešto češće odlaske u frizerski salon.

Umesto toga, u potrazi smo za trendovima koji se lako održavaju i kod kuće, a jedan takav je i poslednji hit iz sveta šiški, tzv. see-through šiške.

To su zapravo retke šiške kroz čije se praznine naziru delovi čela.

Retke šiške kroz čije se praznine naziru delovi čela će dominirati u 2022. godini.
Instagram 

Za njih već sad kažu kako će dominirati 2022. godinom, a reč je o tankim šiškama koje ne prikrivaju čelo u potpunosti. Nazivaju ih i "prozirnim" šiškama, a frizeri tvrde kako su veliki hit u Aziji već nekoliko godina, a polako postaju trend u Europi i u SAD-u, posebno nakon leta.

Ako se odlučite za ovaj tip skraćivanja šiški, stručnjaci naglašavaju da ovaj put nije toliko bitan oblik lica, nego u obzir morate uzeti svoje čelo.

Za prozirne šiške nije bitan oblik lica već izgled čela.
Instagram 

Ako imate visoko čelo, možete odabrati različitu dužinu šiški, a ako imate manje čelo, bilo bi bolje da šiške budu super-tanke i nešto duže.

Prozirne šiške su veoma lake za održavanje u kućnim uslovima.
Instagram 

Kao i kod ostalih modela šiški, frizeri savetuju da se šišaju dok je kosa suva, a ne mokra ili sveže oprana. Jedini razlog je što je mokra kosa teža od suve i može stvoriti pogrešan privid u dužinu, a upravo je dužina ključna kad je u pitanju oblikovanje šiški.