OVIH 5 FRIZURA SU TOTALNI OUT SEZONE: Više ih nijedna žena od stila ne nosi, a evo kojim trendovima su ih zamenile

Obzirom na brzo menjanje trendova nekada je teško ići u korak s njima, ali ove frizure koje više nisu u trendu treba naprosto zaobići u širokom luku.

Uz pomoć jednostavnog pravila zvanog 5,5, cm otkrijte koja je vaša idealna frizura.
Shutterstock 

Ma koliko mi voleli da nosimo određene modne komade, ponekad se moramo pomiriti s činjenicom da oni jednostavno više nisu u trendu. Isto pravilo važi i sa frizurama.

Veliki trendovi poput ombrea ili visokih punđi polako su svoje mesto ustupili nekim inovativnim idejama koje su polako postale najtraženije u salonima.

Ipak, ukoliko nosiš neku od frizura koje ćemo spomenuti u nastavku ne treba da se osećaš prozvanom. Na kraju dana, svako od nas nosi ono što misli da mu najbolje pristaje i u čemu se oseća najprijatnije. Važno je da znaš da ovo pravilo jednako važi i kada su u pitanju i odeća i frizure, a ako si se pitala kako da modernizuješ svoju trenutnu frizuru odgovor se krije u nastavku.

1. Visoke punđe

Svojevremeno su visoke punđe, posebno one kreirane uz pomoć okruglih sunđerastih gumica, bile među najpopularnijim frizurama. Ipak, slava im je proteklih godina izbledela. Naravno da ih zbog praktičnosti rado nosimo u letnjim mesecima, ali stroge i zalizane forme ustupile su svoje mesto opuštenom, ležernom izgledu. Ipak, danas su visoke punđe zamenjene niskim koje se smatraju sofisticiranima. Ne čudi što je reč o frizuri koju neretko možemo videti na članicama kraljevskih porodica.

Visoke punđe neće biti trend u 2022. godini.
Instagram 

Visoke punđe zamenile su niske za sofisticiraniji izgled.
Beth Adamson / PA Images / Profimedia 

2. Space bun

Na spisku trendi frizura prošlog leta se zahvaljujući pop divi Dženifer Lopez vratila i frizura koju smo obožavale kao devojčice. Radi se o dve punđicama koje su odvojeno postavljene iznad uha. Ipak, čini se da je njihova popularnost trajala samo jedno leto. Sada težimo sofisticiranijem i ženstvenijem izgledu pa je niska punđa vezana u više čvorova bolja opcija.

Niska punđa izgleda ženstveno i sofisticirano i pogodna je za sve prilike.
Instagram 

3. Guste kovdže

Guste kovrdže izvedene uz pomoć aparata za oblikovanje kose neretko izgledaju neprirodno. Kako bi to izbegla, slavni frizeri preporučuju da se radije odlučiš za blage talase. Osim što će ti pružiti željeni prirodni izgled, oni ne zahtevaju veliku brigu te ih je vrlo jednostavno postići i održavati. Takođe, ne moraš nužno svoju kosu izlagati toploti aparata već je dovoljno poslužiti se trikovima s čarapama, kaišem bade mantila ili trakom za kosu.

Kovrdžava kosa postignuta aparatima za stilizovanje neretko izgleda neprirodno, te je uvek bolje opredeliti se za talase.
Instagram 

Talasi u kosi daju dozu opuštenosti, a veliki plus im je što se postižu bez upotrebe toplote.
Instagram 

4. Kratki bob

Bez brige, kratki bob i dalje ostaje jedna od najomiljenijih, a svakako i najtraženijih, frizura na svetu. Poznati stilisti za kosu napominju kako je jedina velika razlika u tome da se teži prirodnom, opuštenom izgledu kose te da se stroge ravne linije široko zaobilaze. Priseti se samo asimetričnih formi koje su svojevremeno tako sjajno nosile Rijana i Viktorija Bekam. Njih ostavljamo u prošlosti, a sada težimo prirodnom izgledu kose koji je jednostavno održavati.

Kratki bob ostaje jedna od najtraženijih frizura na svetu, ali u drugom, opuštenijem obliku.
Instagram 

Opuštenije forme kratko boba, poput asimetričnih formi su i više nego popularne.
Instagram 

5. Ombre

Mogli bismo reći da je klasični ombre na neko vreme otišao na zasluženi odmor. Umesto oštrih prelaza između svetlije u tamniju boju sada preferiramo one postepene. Prvenstveno je poželjno da cela boja ne bude iste nijanse, preporučuje se vertikalno stapanje boja, a ne horizontalno kao što je to slučaj s ombre tehnikom.

Ombre pramenovi više nisu trendi zbog oštrih prelaza iz tamnije u svetliju nijansu.
Instagram 

Umesto oštrih prelaza između tamnije u svetliju boju, poput ombre, sada preferiramo one postepene pramenove.
Instagram 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši