Duga, zdrava i bujna kosa san je svake žene.

Ipak, nekad se čini da iako je pakujemo, mažemo, pazimo, i dalje raste veoma sporo.

Iako stručnjaci kažu da je normalan rast kose do 1 santimentar mesečno, te da u ovim zimskim mesecima kosa svakako sporije raste, postoje još neki faktori koji utiču na to zašto nemate frizuru kakvu želite.

Nega kose nije jednostavna, i zahteva vreme, pažnju, odgovarajuće proizvode i pravilno pranje, a upravo u nekom od ovih koraka kriju se česte greške.

Često nismo ni svesni da pravimo greške zbog kojih nam kosa sporije raste.
Shutterstock 

Ipak, 2 su presudne, a to je preterana upotreba fena ili figara/pegle za kosu i , verovali ili ne, prečesto pranje.

Upravo na ovu temu progovorila je jedna korisnica TikToka - Tejlor Rouz koja je objasnila pratiocima koje su to greške koje pravi većina, a zbog toga trpi naše vlasište.

@thehealthyhygge

Follow my Insta & tiktok for more hair growth hacks #hairgrowth#hairgrowthtips#hairgrowthhacks

♬ Better Days - NEIKED & Mae Muller & Polo G

"Koristite fen, peglu ili figaro više od jednom nedeljno i prečesto perete šamponom kosu", rekla je Rouz u videu dok se češljala i pokazivala ostalim tiktokerima koliko je njena kosa zdrava.

Njen video je ubrzo postao viralan, a jedan od korisnika je dodao: "Filtrirajte vodu prilikom pranja kose, previše kalcijuma u ​​vodi je takođe loše za kosu".

Ovo nije jedini video koji je podelila na pometoj mreži u kom priča o savetima na temu kose. Na drugim snimcima podelila je i kako se pravilno pere kosa, ali i pokazala koje preparate koristi.

Tejor koristi šampon samo na temenu svoje kose, uvek nakon pranja koristi regenerator ili masku. Za rast kose koristi koristi ulje od ruzmarina, kao i pininčanu vodu, a nekada pre pranja kose uradi masažu glave.

@thehealthyhygge

Do you know your hair type? ##hairtok##hairgrowth##ricewater##ricewaterforhairgrowth

♬ Chercher L'Argent - STONE. LA

U komentarima ispod videa, nizali su se komentari ljudi koji su probali njene saveti i svi su bili zadovoljni, pa tako ako i vi imate problem sa kosom, ovu su neki od saveta za bujnu i negovanu kosu.