Imati retku i tanku kosu se onima sa bujnom kosom čini lako za stilizovanje, ali to nije slučaj. Tanka kosa zahteva malo feniranja i bez napora se može vezati u nisko spuštenu punđu ili rep, a da pritom izgleda šik. Ipak, kovrdže ili dodati volumen prirodnog izgleda teško opstaju na tankoj kosi.

Ako i tvoja kosa u poslednje vreme izgleda beživotnije nego inače i u stanju je opadanja, a misliš da je razlog tome stres, dobra vest je da je to obično privremeno; samo malo strpljenja i daj sve od sebe da se zbog toga ne opterećuješ. U međuvremenu smo pročešljali TikTokovu riznicu tutorijala i pronašli nekoliko brzih i jednostavnih saveta za oblikovanje tanke kose koja povećava volumen.

1. Visok rep

Počnimo s ovim jednostavnim trikom koji će opušteni rep podići na nove visine koristeći samo gumicu za kosu. Skupi kosu u rep kao i inače; ali sada ga podeli na dva dela tako da budu naslagani jedan na drugi. Zaveži gumicu za kosu samo oko gornjeg pramena, kamuflirajući tako drugi rep ispod njega.

@tartecosmetics

Quick & easy #hairhack‍♀️#hairtutorial#summer#cleanbeauty#hair#hairstyle#ponytail#ponytailhack

♬ original sound - tarte cosmetics

2. Niska punđa

Za elegantniji stil, skupi kosu u niski rep, a zatim prstima napravi razdeljak kroz koji ćeš provući kosu i stvoriti punđu većeg volumena nego što je to inače slučaj.

@diyhairschool

#diyhairschool#thinhair#bunhack

♬ Like I Can - Sam Smith

3. Dve punđe

Sve što je bilo kul 2001. opet je u trendu, a to uključuje i ovu frizuru. Pametan način da je nosiš u 2021. je korišćenje dve gumice koje su slične boje kose kako bi svakoj punđi dala volumen.

@charlotteparler

How to catfish thick hair #poseathome#hairstyle#hairtutorial#thinhair#fyp#beauty#hairhack

♬ Buttercup - Jack Stauber

4. Podizanje korena šnalom

Ovo je trik za one trenutke kad ti je kosa toliko spljoštena da ti se lepi za glavu, a nemaš vremena za pranje. U snimku ispod pogledaj ceo proces, a samo je važno napomenuti da pre nego skineš šnalu pustiš pramenove da se ohlade još 20 sekundi.

@sarahbrawleyhair

HAIR HACK! Volume i seconds #easyhairstyles#hairtutorial#hairhacks#hairtok#hairvolume

♬ in heat X brooklynbloodpop - EMBRR