Ako se i ti boriš sa tankom i beživotnom kosom, imamo frizuru za tebe! Šamponi za pojačavanje volumena i češljanje u kontra smeru mogu privremeno ublažiti problem, ali ništa ne osvežava izgled poput šišanja koje će samo po sebi pojačati volumen.

Za tanku kosu morate imati dobru ideju za frizuru ako ne želite imati svakodnevnu obavezu i brigu oko višesatnog sedenja kod frizera.

Tanka kosa često izgleda beživotno, ali uz pravu frizuru može biti i te kako bujno i puno volumena kao da vam je tek isfenirao najbolji frizer.

Ukoliko imate tanku i retku kosu, predlažemo da izaberete neke od predloga u nastavku:

Paper cut bob

Ravno sečen bob koji nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvek izgleda super-šik, već može biti i odličan izbor ukoliko poželite promenu od dugačke kose ili ombre tehnike farbanja jer, jednom kad se ošišate, kosa će izgledati zdravije i sjajnije.

papet cut bob frizura
Instagram 

Takođe, ako imate tanku kosu, stvoriće se efekat optičke varke i kosi dati vizuelno veći volumen koji će činiti da izgleda gušće i bujnije.

Duži paž "lob" frizura

Ako ipak volite malo dužu kosu i ne usuđujete se da se ošišate na kratko, duži paž odnosno paž do ramena koji se naziva "lob", idealan je za dame koje imaju tanku kosu.

lob frizura
Instagram 

"Lob" frizura se lako stilizuje. Kosa lepo izgledati i ako je ravna, dok će uz talase izgledati izazovno.

Takođe, uz ovu dužinu kose poželjna je i asimetrija - jedna strana da bude duža, a druga kraća. Tako ošišana tanka kosa izgledaće bujnije, a frizura će vam uvek biti puna volumena.

Stepenasta duga kosa

Duga tanka kosa jedino može imati volumen ako se ošišate na "stepenasto". Takvim šišanjem kosa će dobiti mnogo više slojeva nego što inače poseduje, zbog čega će izgledati bujnije, a samim tim manje će se i mastiti.
Ovakva frizura takođe je jednostavna za održavanje, i ne zahteva konstantno feniranje i stilizovanje.

stepenasta kosa
Instagram