Bez obzira na sve trendove kada je reč o kosi, uvek se rado vraćamo bobu, praktičnoj frizuri jednostavnoj za stilizovanje koja izgleda veoma šik.

Bob svoju popularnost može zahvaliti i činjenici da dolazi u toliko verzija pa svako može pronaći idealnu za sebe, a ako muku mučite s tankom kosom, imamo super predlog za koji frizeri kažu da u kosi čak stvara privid volumena.

Reč je o tzv. paper cut bobu, odnosno o strogo, ravno sečenom bobu kod kojeg nema naznake slojevitog šišanja. Ne samo da ova frizura baš uvek izgleda super-šik, nego može biti i odličan odabir ako poželite promenu od dugačke kose ili ombre tehnike farbanja jer, jednom kad se ošišate, kosa će izgledati zdravije i sjajnije.

Takođe, ako imate tanku kosu, stvoriće se efekt optičke iluzije i kosi dati prividan volumen pa će ona izgledati gušće i sjajnije, piše Glamour.

 Ako pravite drastičnu promenu, pre nego se odlučite za bob, vrlo je važno obratiti pažnju na tri stvari - oblik lica, dužinu vrata, kao i na gustoću kose. Okruglom licu će najbolje pristajati bob do ključne kosi, dok je ultra-kratak bob rezervisan za osobe srcolikog lica. Za četvrtasti oblik lica najbolji je odabir bob dužine ispod usana, dok su osobe ovalnog lica prave sretniće jer im pristaje sve pa mogu birati!

Kad je u pitanju dužina vrata, kod dugačkog vrata nije bitno za koji se bob odlučite, no što je vrat kraći, bob bi trebao biti klasičniji pa dužina ne bi trebala ići preko usne kosti, kako ne bi još vizuelno skratili vrat.

Što se tiče gustoće kose, osobe sa jako gustom kosom treba da pripaze na dužinu  trebaju boba kako ne bi postigle kontra-efekt pa je bolje odabrati nešto dužu verziju, a osobama s tankom i ravnom kosom je jednostavnije jer im pristaju različite dužine bob frizure.