Tanka kosa koja je duga i ravna često deluje beživotno. Pored toga, takva kosa se češće i masti, što iziskuje češće pranje i zahtevniju negu.

Kako bi tanka kosa bila praktična, predlažemo vam da je ošišate, a uz ovih pet frizura, tanka kosa će dobiti na volumenu, i neće biti toliko zahtevna za održavanje.

Popularna kratka "dečačka" frizura

Kratku kosu nosile su mnoge poznate holivudske dame poput Viktorije Bekam, Natali Portman, Skarlet Džohanson, Kristen Stjuart, Hali Beri...

Za ovu frizuru prvo će se odlučiti dame koje vole da eksperimentišu sa kosom, jer treba hrabrosti da bi se duga kosa ošišala, a sigurni smo da se sećate kako je to prošle godine izgledalo fenomenalno na poznatoj influenserki Dunji Jovanić.

dunja jovanic kratka kosa
printscreen/instagram 

Duži paž - "lob" frizura

Ako ipak volite malo dužu kosu i ne usuđujete se da se ošišate na kratko, duži paž odnosno paž do ramena koji se naziva "lob", idealan je za dame koje imaju tanku kosu.

"Lob" frizura se lako stilizuje - kosa će lepo izgledati i ako je ravna, dok će uz talase izgledati izazovno.
Takođe, uz ovu dužinu kose poželjna je i asimetrija - jedna strana da bude duža, a druga kraća. Tako ošišana tanka kosa izgledaće bujnije, a frizura će vam uvek biti puna volumena.

duzi paz za tanku kosu
Instagram 

Stepenasta duga kosa

Duga tanka kosa jedino može imati volumen ako se ošišate na "stepenasto". Takvim šišanjem kosa će dobiti mnogo više slojeva nego što inače poseduje, zbog čega će izgledati bujnije, a samim tim manje će se i mastiti.
Ovakva frizura takođe je jednostavna za održavanje, i ne zahteva konstantno feniranje i stilizovanje.