Lepa i negovana kosa je imperativ za svaku ženu, ali i muškarca. Neretko se priča da se samopouzdanje, naročito muškarca, bazira upravo na stanju kose. Zato kosa predstavlja jedan on najvažnijih elemenata naše ličnosti.

To ni ne primećujemo dok je ne izgubimo. Tek kada se proredi shvatimo značaj kose za naše samopouzdanje i onda pohrlimo za svim proizvodima na koji piše da su namenjeni za rast kose.

Preparati poput seruma za rast kose su tu glavni heroji u spašavanju od proređivanja kose. Za ponovni dobar osećaj u svom telu potrebno je pronaći pravi preparat koji će podstaći rast kose.

Serum za rast kose je posebno specijalizovana mešavina sastojaka, koji treba da osnaže vašu kosu i da je oporave, a to se naročito odnosi na one koji su u poslednje vreme primetili da im se kosa malo proredila.

kosa
Wanted, Freepik 

Ovakvi proizvodi, kao što je serum za rast kose, puni su aktivnih sastojaka, koji su zaduženi za aktiviranje folikula dlake, što znači da oni pospešuju rast kose iz korena, bude je i deluju na kosu poput eliksira.

Serumi za rast kose su uglavnom vodenaste strukture, ne previše gusti, jer je ideja da ih nanesete na kosu, pre svega na teme i da ih ne ispirate neko vreme.

Pošto morate da izađete iz kuće u toku dana, serum nikako ne bi trebalo da bude mastan. Ako previše zamasti kosu, svakodnevno funkcionisanje je otežano, a on mora da se nanosi u dužem vremenskom periodu da bi dao rezultate.

Kako se koristi?

Upotreba seruma za kosu treba da bude kontinuirana. Dakle, potrebno je da serum koristite minimum mesec dana, ujutru i uveče.
SAVET: Kada ga nanesete, a ima potrebe za pranjem kose, sačekajte barem tri sata. Toliko mu je otprilike potrebno da se apsorbuje.

Šampon ili serum za rast kose?

Jedno ne isključuje drugo. Za kvalitetnu negu potreban je proveren šampon, a negu svakako treba pojačati nekim hranljivim serumom za rast kose. Uloga seruma je trenutna, ali veoma važna i ne treba ga podceniti. Dok šampon nije trenutni, već stalni preparat u našoj rutini.

Proizvod koji je na internetu dobio navjiše pozitivnih utisaka i koji je pomogao mnogim ljudima sa problemom opadanja kose, jeste Krauterhof serum kofeinski za rast kose.

serum za rast kose
prinstscreen/ shoppster.com