U želji za promenom nakon više od godinu dana provedenih u ušuškanosti svoga doma, mnogi menjaju frizure i posežu za drastičnim promenama boje kose, a plava je jedna od najtraženijih ove sezone.

Ove sezone u trendu su kraće frizure, a jedna od najtraženijih boja u frizerskim salonima širom sveta je plava, ona prava, platinasta nijansa koju je teško ne primetiti.
Nakon što je bob frizura osvojila brojne slavne lepotice i nametnula se kao 'it' frizura, sada je došla na red promena boje kose, a jedna od predvodnica ovog trenda je pevačica i glumica Selena Gomez koja je nedavno uspela sve šokirati osvanuvši kao platinasta plavuša na Instagramu. 

Tako je 28- godišnjakinja, kojoj je prirodna braon kosa bila zaštitni znak, ofarbala kosu u jednu od najtraženijih nijansi ove sezone i sigurno mnogima dala inspiraciju za promenu izgleda.

"Plava boja koja je trenutno u trendu je sirova, hiper moderna, naglašena nijansa plave boje. Inspiracija je potekla od društvenih mreža. Mnogi klijenti traže transformaciju kakvu su videli na Instagramu, ali ujedno i frizuru kojom će privući pažnju na društvenim mrežama. Nakon što mesecima nisu odlazili u frizerske salone i zadovoljavali se jednostavnim frizurama, sada se traži svetliji, održavani i uglađeni izgled koji reflektuje svetlost poput stakla na suncu – savršeno letnje osveženje." - objašnjava Adam Reed, britanski urednički amabasador za L’Oréal Professionnel.

Za najbolji primer najtrendi boje ove sezone Reed preporučuje frizuru Billie Eilish, čiji je novi platinasti izgled podigao popriličnu prašinu na društvenim mrežama. Reed takođe ističe frizure Majli Sajrus i Keti Peri koje isto imaju sjajnu plavu nijansu kose, koja deluje vrlo sveže, a upravo je to ključno za najtraženiju boje ove sezone.

Osim toga, svakako treba izbegavati loše bojenje, koren kose i izrastak se ne smeju videti, pa je u ovom slučaju transformaciju najbolje prepustiti rukama stručnjaka.