Ukoliko je vaša kosa tanka, sigurno da vam pomalo bude krivo kada ulicom prođe devojka sa zanosnom i bujnom kosom.

Tamara Ćosić, poznatija kao Lepa svaki dan, pružiće vam par korisnih saveta kako da od svoje tanke i beživotne kose dobijete veći volumen kose.

Korak 1.

Kao i sve, i ovde sve počinje od nege. Kada perete kosu, birajte šampone namenjene kosi bez volumena. Tamara preporučuje da ne koristite teške šampone i pakovanja, već je dovoljan samo balzam. Zatim kosu dobro prosušite, frizeri preporučuju 120%, dakle i kada mislite da ste je dobro osušili, ne spuštajte fen još nekoliko minuta.

plavi pramenovi kosa
Shutterstock 

Korak 2.

Uvijete kosu figarom. Tamara Ćosić je uverena da joj tako črvšte i duže kosa izdržava volumen. Ne morate se previše truditi da to bude precizno, samo je važno da pustite lokne da se potpuno ohlade.

Korak 3.

Kosu uvijte na obične viklere, srednje veličine, manje pramenove nakon što raščešljate kosu pustite neko vreme. Pre uvijanja možete naneti malo ulja na krajeve, tačnije od sredine ka krajevima. Viklere ostavite da stoje što duže, minimalno 30 minuta.

volumen kose
Shutterstock 

Korak 4.

Viklere skidajte od prednjih pramenova ka donjim, a svaki pramen malo natapirajte u korenu (preporučljivo je i da dodate malo laka za kosu) pa zatim pramen stavite u suprotnom smeru (dakle, preko lica) dok ne skinete sve viklere. Kada ste ih sve skinuli, protresite celu kosu u korenu, sa glavom na dole, zatim zabacite pozadi i samo od sredine na dole očešljajte i dodajte malo laka.

Ako vam je potrebno da kosa ima volumen za neku posebnu priliku, onda se možete poslužiti ovim trikovima koje je Tamara Ćosić podelila na InstaStory-u. Ipak, nemojte ni tada zanemariti negu, jer ona pomaže da kosa bude kvalitetnija, što mora biti krajnji cilj.