Tamara Ćosić, odnosno "Lepa svaki dan" kako je znamo sa mreža, neko je čije savete rado slušamo. Uostalom, ona je sa razlogom jedna od omiljenih bjuti influenserki, i u mnogo slučajeva zaista možemo reći da su joj saveti bili zlata vredni.

Ovoga puta pratiocima je odala tajnu svog blistavog tena. A tajna je u 3 ključna koraka. U korist njenim tvrdnjama stoje i brojne naučne činjenice, ali o tome ćemo kasnije.

Naime, kako Tamara kaže, ukoliko promenite ove tri stvari u svojoj rutini, koža će vam biti bolja, čistija i daleko lakše ćete rešiti, ali i sprečiti pojavu upalnih procesa i bubuljica.

1 korak: Brisanje lica maramicama ili ubrusom (ili novim peškirom svakog dana)

lepa svaki dan
printscreen/instagram 

Objašnjenje je više nego jednostavno: samo zamislite tu količinu bakterija koje se talože na mokrim peškirima svakog dana.

Mnogi stručnjaci upravo savetuju da ili menjate peškir svakog dana (pa čak i posle svakog korišćenja) ili da koristite ubruse ili papirne maramice.

Tamara takođe ističe da ne morate da brinete da li vas iritira omekšivač koji stavljate u veš, ili ako niste dobro skinuli šminku - samo bacite maramicu i ponovite postupak umesto da imate ostatke puder, maskare i ostale šminke na peškirima.

2. korak: Adekvatno čišćenje i zaštita

lepa svaki dan
printscreen/instagram 

Sledi, naravno, čišćenje lica. Pod tim se naravno podrazumeva da odaberete proizvode koji su baš za vaš tip kože. Dakle, nemojte koristiti jaka sredstva ako imate osetljivu i suvu kožu, kao što ni masnoj i kombinovanoj koži ne prija isušivanje. Proizvod treba da spere nečistoću, ali da kožu ostavi hidriranom ili makar neisušenom. 

Tamarin izbor godinama su ova dva proizvoda - Eucerin dermo pure gel i nakon toga, ukoliko je potrebno, stik za bubuljice koji služi da se umanji crvenilo.

3. korak: Svilene jastučnice

lepa svaki dan
printscreen/instagram 

Kako i sama Tamara kaže, iako je ranije mislila da je ovo samo hir "blesavih i bogatih žena", shvatila je, prvo - da nisu skupe, da su zaista prijatne i lepe, i poslednje i najvažnije - da koža ne bude "izgužvana" ujutru, a da se kosa daleko manje mrsi.

Najbitnije je da ih redovno menjate, a takođe je savetovala da ih nakon pranja samo dobro protresete, čime ćete olašati peglanje.

Svilene vs. regularne jastučnice

Godina se provlači pitanje zašto su i da li su svilene jastučnice bolje u odnosu na regularne. Kada je u pitanju odgovor na to pitanje, stručnjaci su više nego jasni u davanju prednosti svilenim:

  • Antiage - nežna tekstura smanjuje boranje lica u odnosu na druge materijale, a koža noću "klizi" po materijalu, čime se smanjuje nastajanje sitnih bora.
  • Antialergijske su. Većina jastučnica vremenom akumulira značajnu količinu bakterija, glivica i prašine koje se neminovno prenose na naše lice kada idemo na spavanje. Međutim, svila poseduje vlakna koja su antialergijska, što ih čini otpornijim na sakupljanje grinja.
  • Ne upijaju proizvode sa kože. Za razliku od drugih materijlaa na tržištu, svila pomaže vašoj koži da ne gubi vlažnosti i daleko manje upija proizvode koje ste naneli na lice.
  • Čuvaju kvalitet kose. odnosno, kosa će se manje elektrisati i samim tim, mrsiti.

Pored toga, svila je najnežniji prirodan materijal, lako se održava i spadaju u jedne od najizdržljivijih tkaknina. Dakle, možda je došlo vreme da primenite neke od saveta Lepe svaki dan, i da, ukoliko već primenjujete prva dva koraka, definitivno investirate u par svilenih jastučnica.