RECITE ZBOGOM CELULITU UZ SAVETE JANKE BUDIMIR: Fitnes influenserka otkriva šta je ključno da bi rezultati bili vidljivi

Kreme i masaže su samo trenutno rešenje, ali ukoliko zaista želite glatku koću, potrebne su ozbiljnije promene.

Instagram 

Sa dolaskom lepog vremena kreće i sezona lepršavih, ali i kraćih stvari. Uostalom, proleće i leto su savršeno vreme da pokažemo "malo kože". Međutim, kako je iza nas poprilično neaktivna godina, gde se, nažalost, nismo kretali koliko bi želeli ili koliko je potrebno, mnogi od nas susreli su se sa neizbežnom "boljkom" - izraženim celulitom.

Mnogi potegnu za kremama ili masažama, ali to je samo trenutno i uglavnom nedovoljno dobro rešenje na duže staze.

To najbolje zna i jedna od naših poznatijih fitnes influenserki, Janka Budimir, koja se zaista može pohvaliti savršenom linijom. Ipak, kako je priznala, i ona kao i većina žena, imala je problem sa celulitom, te je podelila neke savete kako ga se rešiti.

"Celulit se kod žena najčešće viđa u predelu butina i zadnjice, jer tu uglavnom skladištimo najviše masnih naslaga", započela je Janka i dodala da i ona ima celulit kada se ugoji, i da je to potpuno normalno.

Međutim, influenserka je rekla da je u borbi protiv celulita jedna stvar ključna.

"U ovo doba godine, kada počnem da spuštam body fat, on se povlači. I verovatno je svaka od vas svedok tome. Njega ne možete rešiti masažama i kremema spolja, samo disciplinom, iznutra. Dakle, ako budemo disciplinovane naredna 3 meseca, počevši od danas, celulit će se smanjiti ili će skroz nestati. Trening i hrana", navodi Janka.

Influenserka se osvrnula i na vrste celulita, jer kao što znate, nije svaki isti, odnosno posledica istih stvari.

"Najgora vrsta celulita je onaj koji je posledica hormonskog disbalansa. Do ovoga može doći usled stresa ili čak teških i rigoroznih dijeta, kao i nedovoljnog unosa masti u organizam. Ženski hormonski status je osetljiv i dovoljno je da se 7 dana podvrgnete nekom ekstremnom režimu dijete da ga poremetite", ističa fitnes influenserka.

Dakle, Jankini saveti su da, ukoliko želite da se rešite celulita:

  1. Jedete zdravu hranu
  2. Unosite što manje prerađenih namirnica u organizam
  3. Pijete vodu i prirodne čajeve
  4. Trenirate sa opterećenjem, plus kardio trening
  5. Krećite se
  6. Ne izgladnjujte se
  7. Najbitniji korak: BUDITE ISTRAJNI!

Janka savetuje i da pre hvatanja u koštac sa problemom odradite sve potrebne analize krvi i hormona, kao i da proverite da li ste u deficitu sa nekim mineralima i vitaminima.

"Mnoga stanja možete rešiti disciplinom - trening, hrana i dobra suplementacija. Kroz moju praksu, čest problem je usporen rad štitne žlezde (hipotireoza), tim ženama bih dodala jod, selen, cink i adaptogenu biljku ashwagandu kao obaveznu suplementaciju", napisala je Janka savete ispod posta. 

Dakle, kao u svemu, i kada je u pitanju celulit važi ona stara - red, rad i disciplina. Samo u tom slučaju, rezultati neće izostati.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši