Ukoliko ste ikada bili u situaciji da se osećate loše zbog svog izgleda, a kao po običaju, na Instagramu su vam "iskakale" neverovatne tranformacije različitih influensera, koji su nekim čudom, za kratko vreme doveli svoju kilažu i izgled do savršenstva, ova priča će vam možda pomoći da vratite izgubljeno samopouzdanje. 

Jer, veoma je lako poverovati da nešto sigurno radimo pogrešno, ako se trudimo i radimo sve što nam je rečeno, a naše telo i dalje ne izgleda onako kako smo očekivali, iako je neko drugi to uspeo, navodno.

Naime, fitnes instruktorki Džordžiji Koks, dosadile su lažne telesne transformacije na internetu. Kako kaže, Instagram Feed bio joj je prezatrpan fotografijama "savršenih tela", a ono što ju je najviše pogodilo su komentari ispod objava. Ali ne oni zluradi, već pitanja mnogih u kojima je zajedničko ono "kako si uspela to, kako si smršala, kako nemaš celulit" i slično...

Rešena da stane na put nametanju kompleksa ljudima, Džordžija je počela da objavljuje serije selfija na kojima objašnjava šta magija zvana "dobro svetlo, odgovarajuća poza i mnogo programa za ulepšavanje" mogu da urade za sekund. 

Video u kom je pokazala kako transformirati obline, delovati mršavije i lepše čak i bez upotrebe filtera u samo deset sekundi, u roku od 24 časa postao je viralan, a Džordžija neko o kome su pisali svi svetski mediji.

Pogledajte kako to izgleda:

- Ne nasedajte na sve što vidite. Kada sam krenula u teretanu, pratila sam mnoštvo fitnes profila zbog njihovih neverovatnih transformacija. Verovala sam u sve što su rekli jer u mom umu fotografije ne lažu. Iskreno, godinama sam verovala da su takve dvonedeljne transformacije stvarne i da uvek imaju veze sa određenim proizvodom - rekla je ona.

- Poziranje, ugao snimanja, osvetljenje i nameštanje odeće na određen način, sve to doprinosi neverovatnim promenama u obliku vašeg tela na fotografiji - dodala je.

Kaže da joj se srce slama zbog mladih devojaka koje veruju u sve što im se servira na društvenim mrežama.

- Nikada ne dozvolite da ono što vidite na mreži ugrozi vaš napredak, vaše naporne vežbe i rad na vašem telu. Vaš napredak treba da bude samo vaš i treba da se upoređujete samo sa sobom. Ne dozvolite da vas iko uveri u suprotno - naglasila je.