Australijska influenserka i model za kupaće kostime, Ariela Nisa, koju na Instagramu prati više od 500.000 ljudi, tvrdi da je neki od njenih pratilaca često kritikuju zbog celulita, pa je odlučila na svom profilu da otvori tu temu i pojasni zašto treba da prihvatimo sebe takve kakve jesmo. Ona svoj celulit ponosno pokazuje, a njen je stav da zbog celulita niko ne treba da se stidi niti da ga skriva.

- Pre mnogo godina mrzela sam svoj celulit - rekla je, dodajući da je zbog toga bila nesigurna i da se osećala prisiljenom da promeni svoje telo. U saradnji s kućom "Beginning Boutique and 9.0 Swim" Nisa je izdala i svoju kolekciju kupaćih kostima. - Prioritet mi je bila 'borba' protiv onoga što većina društva smatra nezdravom i neprivlačnom manom - rekla je. Tako je odučila da eliminiše svoju omiljenu hranu i satima je radila kardio vežbe i trčala na traci, ali zbog toga je bila umorna i slaba.

- Moj imunitet je bio loš, kao i moje mentalno zdravlje i samopouzdanje - dodala je.

Ali tada je napokon došla do saznanja. Zastala je i razmišljala o tome šta je celulit i zašto je to čini ‘neprivlačnom’. Na kraju je došla do zaključka da je celulit uopšte ne čini neprivlačnom niti manje lepom. Uprkos komentarima poput:

-Imaš celulit samo zato što si lenja- ili - ako imaš celulit to znači da nisi zdrava- Nisa je napokon zavolela svoje telo.

- Celulit vas ne čini ništa manje lepšom. To nije prikaz vašeg zdravlja i definitivno ne bi trebao da vas spreči da volite sebe. Više idem u teretanu nego pre, ali sada radim samo trening s tegovima. Jedem umereno i zdravija sam nego ikada pre. I fizički i psihički. I još uvek imam celulit! Potpuno pročišćeno i glatko telo gotovo je nemoguće da dobijete i to nije prikaz vaše lepote - napisala je.

Dan ranije Nisa je podelila sličnu objavu u pozitivnom tonu što se tiče samopouzdanja i prihvatanja svog tela, a podstakle su ju žene koje nesigurne odlaze na plažu: -Devojke nose košulje i pantalone kako bi prikrile svoja obla tela. Neprestano se osvrću i gledaju da li ih neko gleda, dok istovremeno brzo skidaju peškir kako bi otrčale u vodu.

- Nekad sam bila jedan od njih - priznala je i dodala:

-Znala sam da ležim ravno na leđima kako bi mi stomak izgledao što ravnije. Pre sam nosila košulju i kratke pantalone, jer sam se stidela svog tela. Znala sam neprestano i panično 'skenirati' svoju okolinu misleći da ljudi bulje i analiziraju moje takozvane ‘mane’. Stidela sam se svog tela jer sam mislila da je ružno- rekla je Ariela.

Završila je objavu hrabreći ljude da odustanu od te vrste negativnog razmišljanja i zaključila: -Vaše telo zaslužuje da ga volite i vi zaslužujete biti samouvereni- bila je odlučna ova infuenserka.