Prekomerna gojaznost je jedan od najvećih i najčešćih problema 21. veka. Mnogi ljudi probleme sa stresom rešavaju prejedanjem, a slučaj jedne mlade žene bio je upravo takav. 

Izabel Odet (23) i njena majka, nakon poplava, izgubile su sve. Zato se odmah nakon završene srednje škole zaposlila kako bi pomagala svoju porodicu, a nezadovoljstvo je rešavala hranom. Grickalice, slatkiši, gazirani sokovi... nalazili su se na njenom meniju svakodnevno, a rezultat je bio 101 kilogram. 

Na sve to, bila je u vezi u kojoj joj je partner podržavao u jelu, usled opsesivne ljubomore. Međutim, 2016. godine shvatila je da tako ne može više, ali i da se ne oseća dobro u svom telu. Jedini izlaz bila je potpuna promena svih dotadašnjih nezdravih navika, a opsesivnom dečku je rekla "zbogom".

Najpre je promenila režim ishrane, i okrenula se vežbanju. Usledila su ogromna odricanja, a ona je uspela teškom mukom da skine čak 50 kilograma za godinu dana. 

- Gojenje može da bude uzrokovano mnogim faktorima. Ja sam jela na nervnoj bazi a u vezi sam se osećala previše opušteno i sve to dovelo je do velikog gomilanja kilograma. Jela sam sve gde god da sam išla- rekla je Izabel jednom prilikom.

Izabel je imala veliku podršku svojih roditelja, to je i sama napisala neobrojeno puta na svom instagram profilu, ipak, i bez obzira što su je učili da ne obraća pažnju na ono što drugi pričaju, ona se ipak osećala užasno.

- Zvali su me "krmačom", "prasicom"... govorili da sam odvratna i da me nikad niko neće voleti zbog toga kako izgledam - kaže lepa Izabel i dodaje da joj se danas udvaraju isti ti koji su je nekad nazivali najužasnijim imenima.

- Nije lako smršati. Osamdeset procenata se završava u kuhinji a 20 u teretani - kaže ona i objašnjava da je u procesu transformacije jela voće, povrće, belo meso i žitarice. Počela je svakodnevno da pliva od 25 do 30 minuta i vrlo brzo je videla rezultate.

- Sada vidim potpuno drugačiju sebe u ogledalu, odeća mi stoji savršeno i imam više energije, samopouzdanja. Zdrava ishrana sada više nije pitanje izbora već životnog stila - objasnila je.

Danas je u srećnoj vezi i pomaže i drugima da promene život. Baš iz razloga jer zna iz prve ruke koliko je nekad teško istrajati u odluci, kaže da pokušava da bude što više uključena u proces skidanja kilogramna svojih klijentata u teretani, kao i da je uvek upućuje na stručnjake koji će im napraviti plan i program ishrane koji njima odgovara. Izabel na kraju daje i neke savete za one koji se muče zbog gojaznosti.

- Umesto da uzmete sok ili gazirano piće, popijte vodu. Kad čeznete za slatkišima, pojedite jabuku ili pomorandžu. Mislim da je jako važno naći balans i slušati svoje telo - zaključila je.

Dakle, magična pilula za mršavljenje ne postoji, ali i te kako postoji način da svoje telo transformišete i živite zdravije. Fizička aktivnost je veoma bitna zbog celokupnog zdravlja organizma, kao i zdrava ishrana, a ukoliko želite da se ratosiljate viška, najbolje je da se konsultujete sa profesionalcima, koji će spram vaše građe tela, ali i zdravstenog stanja, napraviti najbolji program za željene rezultate.